Şoferul autocarului răsturnat în Bulgaria nu consumase băuturi alcoolice - autorităţi

Şoferul autocarului răsturnat în Bulgaria nu consumase băuturi alcoolice, iar testele pentru eventuala depistare a altor substanţe interzise sunt în curs, anunţă autorităţile bulgare, citate de agenţia Focus.

273 afișări
Imaginea articolului Şoferul autocarului răsturnat în Bulgaria nu consumase băuturi alcoolice - autorităţi

Şoferul autocarului răsturnat în Bulgaria nu consumase băuturi alcoolice (Imagine: www.news7.bg)

Autocarul, care aparţine unei firme de turism din România, era condus de un român în vârstă de 44 de ani.

Şoferul nu consumase alcool, au comunicat autorităţile bulgare. Testele pentru eventuala depistare a altor substanţe interzise sunt în curs.

Un român a murit, iar cinci sunt grav răniţi după ce autocarul în care se aflau a căzut într-o râpă, în Bulgaria, în apropiere de Veliko Târnovo, doi dintre răniţi urmând să fie aduşi cu elicoptere SMURD în România, a declarat dr. Raed Afarat, secretar de stat în MAI.

Autocarul, care deservea o firmă de turism din Bucureşti, transporta turişti români care se întorceau dintr-o vacanţă petrecută în Turcia, la Kuşadasi. Potrivit presei bulgare, în autocar se aflau 27 de pasageri. Duminică dimineaţă, într-o zonă muntoasă din Bulgaria, mai precis în Pasul Republika, autocarul a ieşit de pe carosabil şi a căzut într-o râpă.

În urma accidentului, un om a murit, iar cinci sunt răniţi grav, a precizat dr. Arafat. Potrivit agenţiei Focus, persoana decedată în accident este o româncă în vârstă de 27 de ani.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), răniţii au fost transportaţi la spitale din Bulgaria, iar doi dintre ei ar urma să fie aduşi la Bucureşti, cu elicoptere SMURD. "Din primele informaţii, carosabilul era umed la ora accidentului şi se pare că şoferul ar fi intrat cu viteză prea mare într-o curbă", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

La locul accidentului s-au deplasat ataşatul pe afaceri interne al României şi reprezentanţi ai Consulatului.

Din cauza accidentului, Drumul naţional 55 este închis în zona Pasului Republika, între Stara Zagora şi Veliko Târnovo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici