Şoferul care a accidentat mortal un poliţist clujean, cercetat pentru ucidere din culpă

Şoferul care a accidentat mortal, duminică, un poliţist dintr-o comună clujeană, care se afla la o constatare a unui accident, este cercetat pentru ucidere din culpă, dosarul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin.

49 afișări
Imaginea articolului Şoferul care a accidentat mortal un poliţist clujean, cercetat pentru ucidere din culpă

Şoferul care a accidentat mortal un poliţist clujean, cercetat pentru ucidere din culpă (Imagine: Mediafax Foto)

Inspectorul principal Raluca Seucan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că dosarul a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin, fiind vorba de un accident de muncă deoarece poliţistul era în timpul serviciului.

Conform sursei citate, Vasilică Verde, de 38 ani, din Bacău, conducea, duminică, un autoturism Skoda Octavia, din direcţia Huedin spre Cluj-Napoca, iar în jurul orei 12.30, pe DN 1, în afara comunei Căpuşu Mare, nu a redus şi nu a adaptat viteza într-o curbă periculoasă spre dreapta, pe timp de ploaie densă şi carosabil umed.

Astfel, autoturismul a derapat şi a ajuns pe sensul opus de mers, unde a lovit lateral o maşină Dacia Logan aparţinând MIRA, care era oprită regulamentar în afara şoselei, în partea dreaptă a sensului de mers spre Huedin. Autovehiculul Poliţiei era inscripţionat şi avea în funcţiune mijloacele speciale luminoase de avertizare. În urma impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat în şanţul de lângă drum, lovindu-l pe poliţistul Ioan Aurel Agrişan, de 32 ani. Agentul era echipat corespunzător, cu uniformă de Poliţie, vestă reflectorizantă şi caschetă de culoare albă, a precizat Seucan.

Conform sursei citate, poliţistul făcea cercetări la un alt accident de circulaţie, produs anterior, soldat numai cu pagube materiale. După ce a fost lovit de maşina Poliţiei, agentul a fost proiectat sub un autoturism Ford Mondeo care era răsturnat în şanţ, în urma primului accident. În urma leziunilor suferite, poliţistul a murit în timp ce era transportat la spital.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj a mai spus că poliţistul ocupa funcţia de ajutor şef de post în cadrul Inspectoratului de Politie al judeţului Cluj, la postul de Poliţie Căpuşu Mare, având gradul profesional de agent de poliţie. El era căsătorit şi avea doi copii.

Potrivit lui Seucan, şoferul care l-a accidentat pe poliţist, Vasilică Verde, din Bacău, este cercetat în stare de libertate pentru ucidere din culpă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici