Şoferul care a ucis un tânăr la Timişoara s-a predat Poliţiei (Video)

Şoferul care a ucis un tânăr pe un trotuar din zona centrală a Timişoarei, Adrian Iosif Cocoană, s-a predat, miercuri seară, Poliţiei Rutiere Timiş, la aproape 24 de ore de la producerea accidentului.

21 afișări
Imaginea articolului Şoferul care a ucis un tânăr la Timişoara s-a predat Poliţiei (Video)

Şoferul care a ucis un tânăr la Timişoara s-a predat Poliţiei (Imagine: www.protv.ro)

Potrivit poliţiştilor, şoferul le-a spus oamenilor legii că a plecat de la locul accidentului după ce s-a speriat de mulţimea care-i spunea că e un criminal.

"S-a predat la ora 20.30 şi a spus că imediat după accident, împreună cu tânăra cu care era în maşină şi cu alţi trecători, a ridicat maşina de pe tânărul de pe trotuar. S-au adunat mai multe persoane la locul faptei care au început să-i spună că e un criminal, un nenorocit care merită să moară, el s-a speriat şi a plecat de acolo. Spune că s-a plimbat pe străzi câteva ore, şocat de ce s-a întâmplat, după care s-a dus la o locuinţă de pe strada Remus. A stat acolo până la ora 18.00, a luat legătura cu tatăl său, după care a venit la Poliţie şi s-a predat”, a declarat Nicolae Istrati, de la Poliţia Rutieră Timiş.

Conform sursei citate, de la Poliţia Rutieră şoferul a fost dus la Parchet pentru audieri.

 

Şeful Poliţiei Rutiere Timiş, Florin Bolbos, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că Adrian Iosif, de 32 de ani, din Timişoara, a accidentat mortal, marţi seară, un tânăr de aproximativ 25 de ani, aflat pe un trotuar din centrul municipiului, împreună cu prietena sa.

"Accidentul a fost foarte grav. Şoferul avea viteză foarte mare, fiind pe o porţiune de drum drept. Pe sensul său de mers, pe ambele benzi erau maşini în faţa sa, iar el a intrat în depăşire pe contrasens. Pentru că veneau maşini din faţă, a vrut să intre pe sensul său, a lovit un taximetru, care a ricoşat în dreapta, iar Ferrari-ul s-a izbit de un cap de pod, însă înainte a lovit şi doi pietoni. Tânărul a fugit de la locul accidentului şi am înţeles că vrea să se predea", a spus Bolbos.

Potrivit sursei citate, tânărul de pe trotuar lovit de maşină a murit la scurt timp, la spital, în timp ce prietena acestuia a suferit câteva leziuni. Pasagerii din taximetru, două femei şi doi copii, au scăpat nevătămaţi.

Tatăl şi câţiva prieteni ai şoferului le-au declarat poliţiştilor că acesta obişnuieşte să circule cu viteză. Potrivit sursei citate, Adrian Iosif a absolvit Medicina, dar nu practică această meserie şi are afaceri imobiliare.

Potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de IPJ Timiş, şoferul s-a prezentat la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere din Timişoara, unde a recunoscut şi a declarat că el se afla la volanul autoturismului în momentul producerii accidentului.

"A fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, unde dosarul se afla în urmărire penală proprie a unui procuror din cadrul acestei unităţi, care a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a învinuitului", se arată în comunicat.

Bărbatul a fost dus în arestul IPJ Timiş, urmând să fie prezentat Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici