Şoferul de tir din Belarus care a lovit doi biciclişti şi mai multe maşini în Galaţi, condamnat

Curtea de Apel Galaţi a redus la jumătate pedeapsa pentru şoferul din Belarus care, în primăvara anului 2017, băut, a condus cu viteză în Galaţi, la volanul unui tir, lovind doi biciclişti şi mai multe maşini în încercarea de a fugi de Poliţie. Acesta are de ispăşit 7 ani şi 4 luni de închisoare.

139 afișări
Imaginea articolului Şoferul de tir din Belarus care a lovit doi biciclişti şi mai multe maşini în Galaţi, condamnat

Şoferul de tir din Belarus care a lovit doi biciclişti şi mai multe maşini în Galaţi, condamnat

Iniţial, bărbatul a fost condamnat la 16 ani de închisoare, însă pedeapsa definitivă, pronunţată joi, de magistraţii Curţii de Apel Galaţi, a fost de 7 ani şi 4 luni de închisoare, întrucât a fost schimbată încadrarea juridică a faptei din tentativă de omor în vătămare corporală din culpă.

Şoferul a fost judecat şi condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ultraj, conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsire a locului accidentului.

Judecătorii gălăţeni au mai decis să-i interzică accesul pe teritoriul României timp de 2 ani, după executarea pedepsei.

„În baza disp art.38 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal, inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei va executa pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare sporită cu o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv cu 2 ani şi 4 luni (…), în total va executa o pedeapsă principală de 7 ani şi 4 luni închisoare.... În baza disp. art.45 alin.1 Cod penal a fost aplicată inculpatului Brutski Stsiampkouski Siarhei pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a se afla pe teritoriul României, prevăzut de art. 66 alin.1 lit. c Cod penal, pe o perioadă de 2 ani”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Galaţi.

Incidentul s-a produs în noaptea de 8 aprilie, 2017. Şoferul din Republica Belarus se afla la volanul unui tir când a lovit doi biciclişti. El nu a oprit ca să vadă ce au păţit bicicliştii şi şi-a continuat drumul, dar un alt şofer care trecea prin zonă a văzut accidentul şi a sunat la Poliţie.

Mai multe echipaje ale Poliţiei l-au urmărit pe străzile din Galaţi şi au reuşit să-l oprească după aproximativ şase kilometri, în timpul urmăririi fiind avariate mai multe maşini.

De asemenea, în momentul arestării, bărbatul a opus rezistenţă şi a lovit un poliţist.

Oamenii legii au constatat că şoferul de tir consumase alcool. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie uriaşă de 2,15 mg/l în aerul expirat. Imediat după incident, bărbatul a fost arestat prevenitiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici