Şoferul microbuzului răsturnat miercuri pe A1 transporta pasageri peste limita permisă de lege

Şoferul microbuzului care s-a răsturnat, miercuri, la intrarea pe autostrada A1 şi a provocat rănirea mai multor persoane transporta pasageri peste limita legală, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din cadrul Poliţiei Ilfov.

258 afișări
Imaginea articolului Şoferul microbuzului răsturnat miercuri pe A1 transporta pasageri peste limita permisă de lege

Şoferul microbuzului răsturnat miercuri pe A1 transporta pasageri peste limita permisă de lege (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, poliţiştii au stabilit că în microbuzul răsturnat se aflau mai mult de 15 călători, atât cât permite legea în cazul acestui tip de vehicul. În plus, a fost amendată şi firma de transport care deţine microbuzul, după ce s-a constatat că aparatul tahograf era defect.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că din primele cercetări reiese că şoferul, Aurel Muceanu, în vârstă de 40 ani, ar fi comis o "eroare în condus", după ce pasagerii au relatat că "s-au pomenit dintr-o dată în şanţ", fără ca şoferul să fi încercat iniţial manevre de redresare a microbuzului.

Imediat după producerea accidentului, au fost transportate la spital cinci persoane, însă bilanţul final al celor care au primit îngrijiri medicale a fost, spun poliţiştii, de 14 persoane.

Doi dintre răniţi au fost descarceraţi de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ilfov.

În urma audierilor de martori, poliţiştii au stabilit că în microbuzul era supraîncărcat, iar Aurel Muceanu a fost amendat contravenţional, fiind vizat totodată într-un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Directorul comercial al firmei de transport Axi Tours, Gina Vijeu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Muceanu este un şofer cu experienţă şi era angajat vechi al societăţii.

Întrebat de poliţişti cum a ajuns cu microbuzul în şanţ, bărbatul a răspuns că nu îşi mai aminteşte nimic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici