Soldaţii Regimentului Azov judecaţi în Rusia riscă ani grei de închisoare

Peste 20 de soldaţi ucraineni luaţi ca prizonieri de război sunt judecaţi într-un tribunal din sudul Rusiei, potrivit presei internaţionale.

1300 afișări
Imaginea articolului Soldaţii Regimentului Azov judecaţi în Rusia riscă ani grei de închisoare

Soldaţii Regimentului Azov judecaţi în Rusia riscă ani grei de închisoare

Soldaţii sunt membri ai Regimentului Azov, o unitate de elită a gărzii naţionale a Ucrainei printre ultimele forţe care au rămas în oraşul-port asediat Mariupol, înainte de a se preda Moscovei, pe mai 2022, la uzina de oţel Azovstal.

Două dintre cele 24 de persoane acuzate au fost schimbate cu prizonieri de război ruşi. Din restul de 22 de inculpaţi aflaţi în judecată, opt sunt femei care ar fi lucrat ca bucătărese pentru Regimentul Azov.

Rusia a clasificat Batalionul Azov drept grup terorist, ceea ce înseamnă că soldaţii ar putea fi acuzaţi de implicare într-o organizaţie teroristă şi de participare la ceea ce susţine guvernul rus că sunt acţiuni de răsturnare a împuterniciţilor susţinuţi de Moscova în estul Ucrainei ocupat de ruşi.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei din Regimentul Azov riscă 15 ani de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici