Soluţii pentru criza COVID-19. Sorin Bivolaru, medic la Spitalul Militar din Galaţi, propune organizarea unui referendum

  • Medicul Sorin Bivolaru, de la Spitalul Militar din Galaţi, propune organizarea unui referendum pentru alegerea soluţiei la criza COVID-19.
  • Ar fi o premieră care ar permite oamenilor să decidă dacă vor soluţii radicale, renunţarea la restricţii sau o cale de mijloc, susţine medicul gălăţean.
3089 afișări
Imaginea articolului Soluţii pentru criza COVID-19. Sorin Bivolaru, medic la Spitalul Militar din Galaţi, propune organizarea unui referendum

FOTO: Sorin Bivolaru. Sursa: YouTube/Dr. Sorin Bivolaru

Medicul pneumolog Sorin Bivolaru spune pe Facebook că ideea referendumului i-a venit deoarece autorităţile de pretutindeni nu reuşesc să găsească soluţii pentru gestionarea crizei COVID-19. Frica şi instinctul de supravieţuire i-au învrăjbit pe oameni, ceea ce reprezintă un pericol pentru societate, explică medicul.

„Pandemia de COVID-19 ne-a învrăjbit unii împotriva altora, iar vrajba dintre noi a ajuns la nivel de ură. Am ajuns să fugim unii de alţii, părinţii fug de copii, bunicii fug de nepoţi, fraţii fug unul de altul, prietenii de prietenii, etc. Ne-am depărtat de oamenii dragi nouă, tocmai pentru că vedeam în ei un pericol pentru sănătatea noastră...Unii credem în agresivitatea COVID-19, alţii nu. Unii vrem să ne vaccinăm, alţii nu. Alţii cred în existenţa unor conspiraţii la adresa libertăţilor şi integrităţii noastre corporale”, a scris medicul Sorin Bivolaru pe Facebook.

Medicul gălăţean mai arată că specialiştii din domeniul sanitar nu au reuşit să se pună de acord privitor la măsurile corecte, iar cetăţenii nu au reuşit să înţeleagă că regulile le respectă în primul rând pentru sănătatea lor şi a celor dragi, nu pentru guvern. De aceea, el solicită organizarea unui referendum pentru stabilirea direcţiei de urmat.

„Cum ar fi dacă România ar fi prima ţară din lume care ar tranşa problema măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2 prin referendum? Cum ar fi dacă decizia ar fi a poporului şi nu factorilor decideţi? 1. Închidem ţara 1 - 3 luni, frânăm pandemia, dar ucidem economia, urmând ca în următorii 3 - 5 ani să plătim din greu cu toţii această decizie. 2. Ridicăm toate restricţiile, dar toate. Ne vaccinăm la greu şi ne testăm săptămânal, iar cu adeverinţa săptămânală de testare, avem liber la muncă, teatru, restaurant, mare, munte, cinema, etc. 3. Continuăm că şi până acum, nici pe jos, dar nici călare, nici pe drum, dar nici prin şanţ. Oricare ar fi decizia poporului, ea vine la pachet cu nişte consecinţe pe termen scurt, mediu şi lung, dar democratic vorbind, cum ne aşternem prin vot aşa dormim”, a explicat medicul Bivolaru.

Concluzia medicului gălăţean este că doar un referendum ar putea oferi soluţia la criza provocată de pandemie deoarece „dragoste cu forţa nu se poate, la fel cum nici sănătate cu forţa nu se poate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici