Soluţionarea amiabilă a accidentelor rutiere uşoare, de la 1 iulie

Soluţionarea amiabilă a accidentelor rutiere soldate cu avarii uşoare va fi pusă în practică de la 1 iulie, după ce, la finele lunii martie, companiile care practică asigurări auto vor încheia un protocol de colaborare, a spus preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu.

14 afișări
Imaginea articolului Soluţionarea amiabilă a accidentelor rutiere uşoare, de la 1 iulie

Soluţionarea amiabilă a accidentelor rutiere uşoare, de la 1 iulie (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"După ce va fi semnat acest protocol, punerea în practică a soluţionării amiabile a accidentelor rutiere soldate cu avarii uşoare va intra în linie dreaptă", a spus Toncescu, la un seminar de profil.

Odată cu introducerea constatului amiabil sunt simplificate procedurile de recuperare a prejudiciilor în cazul accidentelor de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale.

Astfel, în cazul accidentelor auto uşoare, asigurătorii pot fi informaţi pe baza unui formular tipizat, care se eliberează de către companie şi este denumit constatare amiabilă de accident.

Acesta reprezintă suportul pe care conducătorii autovehiculelor accidentate consemnează circumstanţele producerii evenimentului, datele de identificare ale persoanelor şi vehiculelor implicate, precum şi cele ale asigurătorilor.

După consemnare, acesta se transmite societăţii de asigurare, odată cu poliţa de asigurare de răspundere civilă auto (RCA).

Piaţa locală a asigurărilor este dominată de poliţele auto (CASCO, RCA), care au avut o pondere de 61% în totalul subscrierilor din asigurări generale la nivelul anului 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici