Sondajul de care Putin nu ţine cont: ruşii s-au săturat de război

Un sondaj arată că 55% dintre ruşi doresc încheierea negociată a conflictului, procentul fiind în creştere faţă de luna septembrie (51%).

862 afișări
Imaginea articolului Sondajul de care Putin nu ţine cont: ruşii s-au săturat de război

Sondajul care arată că ruşii s-au săturat de război

În timp ce Putin îi dă tot înainte cu războiul, numărul cetăţenilor în favoarea unei încheieri la masa tratativelor a conflictului din Ucraina este în creştere în Rusia, ajungând la 55% în octombrie, faţă de 51%. cât era în luna septembrie.

Cifra reiese din ultimul sondaj al centrului independent de statistică Levada, catalogat drept „agent străin” de către autorităţile ruse. Tot în octombrie, 38% s-au declarat în favoarea continuării operaţiunii militare, o uşoară scădere faţă de 39% în luna anterioară.

Cei mai susţinători demarării negocierilor sunt tinerii, cu un vârf de 69% la grupa de vârstă cuprinsă între 18 şi 24 de ani, precum şi femeile, cu 62%.

Procentul celor care declară că susţin activitatea forţelor armate ruse în Ucraina rămâne însă foarte mare, cu modificări nesemnificative faţă de începutul conflictului. În octombrie sunt 76%, faţă de 73% în septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici