Sorin Apostu (PDL), primar interimar la Cluj-Napoca

Viceprimarul Clujului Sorin Apostu (PDL) a fost ales, marţi, în şedinţa Consiliului Local (CL) Cluj-Napoca, în funcţia de primar interimar al municipiului, până la organizarea alegerilor locale parţiale din 15 februarie.

36 afișări
Imaginea articolului Sorin Apostu (PDL), primar interimar la Cluj-Napoca

Sorin Apostu (PDL), primar interimar la Cluj-Napoca (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Apostu a primit 23 de voturi "pentru" din partea celor 27 de consilieri locali, fiind înregistrate şi două voturi nule, precum şi alte două în favoarea celuilalt viceprimar, Laszlo Attila (UDMR).

Alegerea lui Apostu s-a făcut prin vot secret, iar consilierii locali şi-au exprimat opţiunea într-o cabină de vot special amenajată. Imediat după anunţarea rezultatelor, Sorin Apostu a depus jurământul ca primar interimar şi a spus că speră să se ridice la înălţimea funcţiei.

"Vreau să îi asigur pe locuitorii municipiului Cluj-Napoca de faptul că treburile oraşului vor merge înainte. Sper să mă ridic la înălţimea funcţiei", a spus Apostu, care a adăugat că în noua sa calitate se va ocupa de organizarea alegerilor din 15 februarie.

În cadrul şedinţei CL s-a mai supus la vot alegerea unui viceprimar interimar, cele mai mari şanse avându-le consillierul local Radu Moisil (PDL).

Sorin Apostu are 40 de ani, este membru PDL din anul 2000, iar în prezent deţine funcţia de vicepreşedinte al filialei municipale Cluj-Napoca a PDL. El lucrează în administraţia locală de cinci ani şi a fost director al Direcţiei Tehnice din Primăria Cluj-Napoca în timpul primului mandat al lui Emil Boc.

Premierul Emil Boc şi-a anunţat, în 4 ianuarie, demisia din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca.

La sfârşitul săptămânii trecute, Guvernul a dispus organizarea alegerilor pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca, data avansată fiind de 15 februarie.

Prefectura Cluj a stabilit, luni, calendarul alegerilor parţiale pentru Primăria Cluj-Napoca, programate pentru 15 februarie, depunerea candidaturilor din partea formaţiunilor politice, a alianţelor sau a independenţilor urmând să aibă loc în 26 ianuarie.

Potrivit graficului, în 19 ianuarie va avea loc constituirea Biroului Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca, iar tot în acea zi va avea loc delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare.

Campania electorală va începe la 1 februarie şi va dura două săptămâni.

În cazul în care va avea loc al doilea tur de scrutin pentru postul de primar al municipiului Cluj-Napoca, acesta se va desfăşura în 22 februarie, la o săptămână după primul tur.

Biroul Permanent al PDL Cluj l-a desemnat, luni seară, pe Sorin Apostu drept candidat al filialei pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, înregistrându-se un singur vot "împotrivă" din totalul celor 48 de voturi.

Filialele municipale ale principalelor partide din Cluj-Napoca îşi vor stabili candidaţii la Primărie în cursul acestei săptămâni, şanse de desemnare având, potrivit unor surse locale, senatorul PSD Vasile Dâncu şi Gheorghe Funar (PRM). Liberalii nu au decis candidatul pentru Primăria Clujului, dar toate opţiunile PNL se îndreaptă către Marius Nicoară, a anunţat, luni, preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul BPC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici