Sorin Apostu rămâne în arest

Instanţa supremă a respins, joi, recursul primarului suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu privind eliberarea provizorie sub control judiciar, astfel că acesta rămâne în continuare în arest preventiv.

127 afișări
Imaginea articolului Sorin Apostu rămâne în arest

Sorin Apostu (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Sorin Apostu solicitase Curţii de Apel Cluj să fie eliberat sub control judiciar, cererea acestuia fiind respinsă de instanţă în 21 decembrie.

Decizia a fost contestată de Apostu la instanţa supremă, care joi a deciz definitiv ca primarul suspendat al Clujului să rămână în continuare în arest.

Sorin Apostu, soţia acestuia, avocatul Monica Apostu, şi oamenii de afaceri Călin Stoia şi Aspazia Droniuc au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, joi, pentru fapte de corupţie, dosarul fiind trimis spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Cluj, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani, fals şi primire de foloase necuvenite.

Soţia lui Apostu, avocatul Monica Apostu, este trimisă în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă, complicitate la luare de mită, spălare de bani şi fals.

Omul de afaceri Călin Stoia va fi judecat pentru dare de mită, spălare de bani şi fals, iar Aspazia Droniuc pentru cumpărare de influenţă, spălare de bani şi fals.

Potrivit unor surse judiciare, din acest dosar a mai fost disjuns un dosar în care sunt cercetaţi, printre alţii, arhitectul clujean Bogdan Petrina, Mustaffa Bekar (om de afaceri turc, asociat la KIAT SRL), Simion Mureşan, asociat la Electrogrup, Marin Stancu, liderul cultivatorilor de pepeni din Dăbuleni, şi Ioan Ploscar, angajat al Primăriei Cluj-Napoca în postul de şofer al primarului.

Cei în cauză sunt cercetaţi penal pentru diverse fapte de corupţie.

Conform surselor citate, Bogdan Petrina, prieten cu familia Apostu, este asociat la o firmă de arhitectură considerată de procurorii DNA ca firma agreată de Sorin Apostu pentru realizarea proiectelor de arhitectură la marile proiecte imobiliare din oraş, stadionul Cluj Arena, construcţia unor hypermaket-uri sau ansambluri imobiliare.

Potrivit surselor citate, între cei anchetaţi pentru complicitate la luare de mită este şi şoferul lui Apostu, Ioan Ploscar. Ploscar ar fi omul trimis de primar la Mustafa Bekar, om de afaceri turc şi acţionar la KIAT SRL, pentru a luat mita direct în numerar.

Firma lui Mustafa Bekar a câştigat în ultimii doi ani, în relaţia cu Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj, două contracte pentru repararea de drumuri, unul în valoare de 140 de milioane de euro şi altul în valoare de 281 milioane de lei.

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, de către Curtea de Apel Cluj. Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă instanţa supremă le-a respins solicitările. Ulterior, mandatele de arestare le-au fost prelungite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici