Sorin Cîmpeanu: Am asigurări că vaccinarea profesorilor va începe înainte de 8 februarie

  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine că are asigurări că vaccinarea angajaţilor din învăţământ va începe înainte de începerea semestrului doi.
  • Semestrul doi va începe pe 8 februarie.
381 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu: Am asigurări că vaccinarea profesorilor va începe înainte de 8 februarie

„Am asigurarea coordonatorului campaniei de vaccinare că înainte de 8 februarie va începe acest proces destinat personalului din învăţământ”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Întrebat dacă este timp, astfel încât profesorii să fie imunizaţi până la 8 februarie, ministrul Educaţiei a spus: „Nu, categoric nu, şi chiar dacă ar fi timp să se vaccineze, vaccinul îşi produce efectele după ce a fost făcut şi rapelul, deci evident nu este timp fizic. Însă, preocuparea noastră este, şi am mai mult decât încrederea în discuţiile cu coordonatorul campaniei de vaccinare doctorul Valeriu Gheorghiţă, că înainte de începerea semnestrului 2 personalul din învăţământ va beneficia de prioritate într-o modalitate foarte clar definită, fără a afecta niciuna dintre planificările deja făcute”, a afirmat ministrul.

Acesta a precizat că 45% din angajaţii din învăţământul preuniversitar şi 60% din universitar au declarat „în mod echivoc că au disponibilitate de vaccinare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici