Sorin Cîmpeanu: Peste 2,6 milioane de elevi se întorc de luni în bănci

  • Peste 2,6 milioane de elevi şi preşcolari, reprezentând 90 la sută, vor merge, de luni, la şcoală în format fizic, a declarat, vineri seara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
  • Ordinul comun care reglementează cum merg elevii la şcoală a fost publicat în Monitorul Oficial.
182 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu: Peste 2,6 milioane de elevi se întorc de luni în bănci

Sorin Cîmpeanu: Peste 2,6 milioane de elevi se întorc de luni în bănci

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri seara, că de luni, 90% dintre elevii şi preşcolarii din România, vor merge la şcoală în format fizic.

„De luni, în România vor putea merge la şcoală sau la grădiniţă peste 2,6 milioane de elevi. 90 la sută din elevii şi preşcolarii din România, de luni, vor putea să meargă la şcoală sau la grădiniţă cu prezenţă fizică. Este vorba de 16.120 de unităţi de învăţământ (şcoli, grădiniţe)”, a spus Sorin Cîmpeanu, la TVR.

Un număr de 1.792 de unităţi de învăţământ vor fi nevoite să rămână în online deoarece funcţionează în localităţi în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie, iar rata de vaccinare este mai mică de 60% în rândul personalului din învăţământ, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a făcut apel ca şi în şcolile în care învaţă 10% din copiii României să se poată merge la cursuri cu prezenţă fizică.

Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, care reglementează cum merg elevii la şcoallă, a fost publicat, în Monitorul Oficial, vineri seara.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici