Sorin Ovidiu Vântu citat din nou cu mandat de aducere în dosarul BID

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, ca Sorin Ovidiu Vântu să fie citat din nou cu mandat de aducere pentru termenul din 18 septembrie în dosarul privind constituirea Băncii Internaţionale de Dezvoltare (BID), cerând instanţei inferioare clarificarea problemei continuităţii completului.

30 afișări
Imaginea articolului Sorin Ovidiu Vântu citat din nou cu mandat de aducere în dosarul BID

Sorin Ovidiu Vântu citat din nou cu mandat de aducere în dosarul BID

Potrivit Codului de procedură penală, o persoană poate fi adusă în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată pe baza unui mandat de aducere, dacă, fiind anterior citată, nu s-a prezentat, iar ascultarea ori prezenţa ei este necesară.

Vineri, mandatul de aducere nu a fost îndeplinit, întrucât a fost citat la o adresă greşită în Strada Paris din Capitală, poliţiştii informând instanţa că în acest loc nu este domiciliul lui Sorin Ovidiu Vântu. Judecătorii au decis să-l citeze la două adreseze, una pe Strada Radarului din Bucureşti şi una în comuna Corbeanca.

Anterior, Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 24 aprilie, citarea lui Sorin Ovidiu Vântu în dosarul privind constituirea BID, însă cum nu s-a prezentat nici în 22 mai şi nici vineri, s-a emis un nou mandat de aducere, fiind citat la două adrese.

Vineri, Curtea a decis să ceară Tribunalului Bucureşti să comunice ce complete de judecată asigurau permanenţa în perioada în care a fost SOV judecat la această instanţă, lucru care i-a indignat pe avocaţii omului de afaceri, pentru că doar preşedintele completului CAB a insistat pentru această solicitare.

CAB a mai cerut lămuriri Tribunalului şi asupra motivelor pentru care în timpul acestui proces s-au schimbat de mai multe ori completele de judecată.

În 18 noiembrie 2008, Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe Sorin Ovidiu Vântu pentru fals în declaraţii şi uz de fals în dosarul privind constituirea BID. Instanţa a admis, astfel, contestaţia lui Vântu la decizia Judecătoriei Sectorului 1 de condamnare la doi ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici