"Spiru Haret" intră în grevă de avertisment, luni, alături de celelalte trei federaţii

Federaţia "Spiru Haret" a hotărât să participe, în 10 noiembrie, alături de celelalte trei federaţii din educaţie, la greva de avertisment de două ore, după ce, luni, a organizat propria grevă de avertisment de o zi, urmând ca, din 18 noiembrie, toate cele patru sindicate să intre în grevă generală

25 afișări
Imaginea articolului "Spiru Haret" intră în grevă de avertisment, luni, alături de celelalte trei federaţii

"Spiru Haret" intră în grevă de avertisment, luni, alături de celelalte trei federaţii

Biroul Executiv al Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret", întrunit, miercuri, a decis, analizând situaţia existentă în sistemul de învăţământ românesc, în continuarea grevei de o zi, organizată sub titlul "O lecţie de demnitate", ca, pe 10 noiembrie, să se solidarizeze cu greva de avertisment organizată de celelalte trei federaţii sindicale reprezentative din învăţământ, prin organizarea de acţiuni specifice în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti, informează un comunicat al federaţiei, remis, MEDIAFAX.

Federaţia "Spiru Haret", împreună cu celelalte trei federaţii sindicale reprezentative din învăţământ, vor picheta, de asemenea, luni, sediul Parlamentului, în intervalul 11.00-14.00, iar în 18 noiembrie vor declanşa greva generală, pe termen nelimitat.

Sindicaliştii din educaţie spun că vor sesiza Curtea de Conturi pentru a verifica execuţia bugetară în domeniul Educaţiei, în anul 2008, potrivit sursei citate.

Câteva zeci de mii de cadre didactice afiliate la Federaţia "Spiru Haret" au declanşat, luni, greva de avertisment, după ce au cerut Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, să se întrunească de urgenţă şi să respingă ordonanţa privind amânarea majorării cu 50 la sută a salariilor profesorilor, greva de avertisment începând la ora 7.00 şi desfăşurându-se pe parcursul întregii zile de luni.

Federaţia are afiliaţi 75.000 de salariaţi în toată ţara, 6.500 dintre ei fiind în Bucureşti, iar cei mai mulţi desfăşurându-şi activitatea la liceele Sfântul Sava, Jean Monnet, Spiru Haret, Mihai Viteazul şi Colegiul Economic "Virgil Madgearu".

Federaţia "Spiru Haret" a cerut Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, să se întrunească în regim de urgenţă şi să respingă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului de amânare până în 1 aprilie a aplicării legii privind creşterea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.

Celelalte trei federaţii din educaţie - Alma Mater, FLSI şi FEN - vor intra în grevă de avertisment în 10 noiembrie. Din 18 noiembrie toate cele patru federaţii din educaţie intră în grevă generală pe termen nelimitat, nemulţumite de decizia Guvernului de a amâna până în 1 aprilie 2009 aplicarea legii de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici