Spiru Haret sesizează comisiile parlamentare de abuzuri în cazul lui Andronescu

Universitatea "Spiru Haret" (USH) a decis, joi, să sesizeze comisiile pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii ale Camerei Deputaţilor şi Senatului cu privire la "acţiunile injuste" ale ministrului Ecaterina Andronescu îndreptate împotriva USH şi a învăţământului privat în ansamblu.

32 afișări
Imaginea articolului Spiru Haret sesizează comisiile parlamentare de abuzuri în cazul lui Andronescu

Spiru Haret sesizează comisiile parlamentare de abuzuri în cazul lui Andronescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Având în vedere prejudiciile care se aduc zecilor de mii de absolvenţi nedreptăţiţi de deciziile abuzive şi nelegale ale Ministerului Educaţiei Cercetării şi Inovării, solicităm acestei Comisii să se întrunească în regim de urgenţă pentru analizarea acestei situaţii. Considerăm că Parlamentul României este obligat, prin Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaţilor şi Senat, să se întrunească în regim de urgenţă, pentru că avem de-a face cu o criză care necesită urgent soluţionare", potrivit unui comunicat de joi al Universităţii "Spiru Haret".

Potrivit conducerii universităţii, Ministerul Educaţiei aduce zilnic prejudicii de imagine unui număr important de profesori de prestigiu şi unui număr şi mai însemnat de absolvenţi de facultate care au fost deja legitimaţi pe piaţa muncii.

"USH îi îndeamnă pe toţi cei care doresc să beneficieze de cursurile accesibile ale acestei Universităţi de prestigiu, recunoscută internaţional, să se înscrie la examenul de admitere, fără nici cea mai mică temere cu privire la viitor. «Spiru Haret» nu va fi desfiinţată aşa cum anumite grupuri interesate încearcă să susţină în presă la nivel de zvon. Vom continua dezvoltarea calităţii procesului de învăţământ, vom continua investiţiile în infrastructură şi vom continua să fim cea mai importantă instituţie de învăţământ privat", a precizat sursa citată.

Reprezentanţii Universităţii "Spiru Haret" condamnă "campania furibundă" declanşată de ministrul Ecaterina Andronescu împotriva USH.

"Considerăm că acţiunile coordonate de ministrul Educaţiei sunt de rea credinţă, lipsite de fundament legal şi posibil justificate de interese legate de favorizarea concurenţei. Suntem dispuşi să punem la dispoziţia presei orice fel de documentare. Oferim acces total oricărui jurnalist care doreşte să afle adevărul despre calitatea învăţământului practicat în cadrul USH", a adăugat conducerea instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, Ministerul Educaţiei foloseşte în mod trunchiat şi vădit tendenţios acte şi informaţii care, prezentate corect, ar demonstra exact opusul.

"Faptul că atât de mulţi absolvenţi ai USH au ajuns în posturi de mare răspundere, în companii multinaţionale, în redacţii de ziare sau televiziuni, în societăţi de avocatură prestigioase sau în instituţii ale statului este cel mai puternic argument că ne facem datoria exemplar. Diferenţa dintre sistemul de învăţământ privat şi cel de stat este că unul este profitabil, iar celălalt falimentar, din cauza unui management defectuos", a adăugat conducerea universităţii.

Potrivit USH, instituţia decontează "gafele, greşelile şi politica lipsită de consistenţă" duse de ministrul Educaţiei, care doreşte să îşi spele imaginea dezastruoasă pe seama Universităţii "Spiru Haret".

"Nu putem accepta execuţii sumare, venite exact în perioada de înscriere la admitere. Cel mai important lucru este ca legea să fie respectată, iar USH a respectat-o ad literam. Vom demonstra acest lucru în instanţă şi în faţa oricărui cetăţean român", se arată în finalul comunicatului, semnat de purtătorul de cuvânt al USH, Mircea Itu, decan al Facultăţii de Jurnalism, Comunicare şi Relaţii Publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici