Spital arhiplin la Timişoara, în urma exploziei de îmbolnăviri. „Dacă ajungi în terapie intensivă, greu mai ieşi de acolo”

  • Spitalul de boli infecţioase de la Timişoara nu mai are locuri la Terapie Intensivă din cauza înmulţirii bolnavilor COVID-19
  • Doar opt paturi din 48 mai sunt libere la Spitalul de boli infecţioase de la Timişoara
  • Spitalul de boli infecţioase Timişoara ar putea fi închis pentru alţi bolnavi în afara celor contaminaţi de coronavirus
  • Medicii de la Spitalul de boli infecţioase Timişoara cred că vor rămâne fără paturi libere până la sfârşitul săptămânii
14083 afișări
În ziua în care ai aflat că 637 de oameni s-au contaminat de coronavirus în 24 de ore la noi în ţară, directorul Spitalului de boli infecţioase Timişoara este la fel de îngrijorat ca tine. Din 48 de paturi disponibile, 40 sunt ocupate. Dacă internările se menţin în media de cinci-şase pacienţi pe zi, spitalul va atinge capacitatea maximă cel târziu vineri.
 
„Gândiţi-vă că din 570 de pacienţi am avut 56 de decese, 10%. Asta însemnând pacienţi asimptomatici, forme uşoare, moderate şi severe şi să ştiţi că odată ce ajungi în terapie intensivă greu mai ieşi de acolo, cu toate eforturile colegilor noştri”, spune dr. Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeş“ Timişoara.
 
În aceste condiţii, bolnavii contaminaţi de noul coronavirus care nu mai au loc la Infecţioase vor fi redistribuiţi în alte spitale din oraş. Iar pentru suferinzii care au alte probleme de sănătate, medicii vor fi nevoiţi să găsească locuri în alte unităţi de tratament. Aşa că doctorii te îndeamnă să respecţi strict toate măsurile pentru a evita să îngroşi rândul bolnavilor de COVID-19.    
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici