Spital din Tg. Jiu, fără diabetolog. Reţetele vor fi scrise de un medic de interne

Spitalul nu poate angaja specialişti decât pe contract de prestări servicii din cauza OUG cu măsurile de austeritate.

167 afișări
Imaginea articolului Spital din Tg. Jiu, fără diabetolog. Reţetele vor fi scrise de un medic de interne

Spital din Tg. Jiu, fără diabetolog. Reţetele vor fi scrise de un medic de interne

Prefectul judeţului Gorj, Iulian Popescu, a semnalat problema gravă de la policlinica din Târgu-Jiu, unde singurul medic pe diabet va absenta toată luna. Aici veneau zilnic circa 50 de pacienţi, care în lipsa specialistului, au fost nevoiţi să se adreseze cabinetelor private.

„În ceea ce priveşte declaraţiile domnului prefect de Gorj referitoare la situaţia de la cabinetul de diabet zaharat precizăm următoarele: având în vedere prevederile art 24, pct. (4) al Ordinului preşedintelui CNAS nr 180/2022 pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative, a fost desemnat un medic de specialitatea medicină internă care va prescrie tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu diabet zaharat. Medicul de medicină internă din cadrul Cabinetului de specialitate din Ambulatoriul Integrat va asigura tratamentul pacienţilor cu diabet zaharat în baza scrisorii medicale transmise de medicul specialist şi va emite prescripţie electronică cu antidiabetice non-insulinice sau cu insulinăpentru perioada recomandată în scrisoarea medicală”, spune Mihaela Ţicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitaului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Pentru asigurarea continuităţii Programului Naţional de Diabet Zaharat, în perioada noiembrie-decembrie 2023 a fost încheiat un contract de prestări servicii cu un medic diabetolog.

De asemenea, doi medici tineri, care au absolvit examenul de specialitate în centrele universitare din Bucureşti şi Timişoara, vor fi angajaţi la SJU Târgu-Jiu prin contract de prestări servicii, aceasta fiind singura modalitate legală disponibilă.

Nu pot fi făcute angajări pe post, deoarece posturile sunt blocate de prevederile Ordonanţei 115/2023. Contractele vor fi încheiate în momentul în care Ministerul Sănătăţii va elibera diplomele de medic specialist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
medic,
diabet,
spital

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici