Spitalul Caritas este mutat integral vineri. Nou-născuţii sunt duşi în trei maternităţi

Ultimii aproape 60 de bolnavi sunt mutaţi, vineri, din Spitalul Caritas - care din 1 aprilie se reprofilează în cămin de bătrâni - în alte unităţi sanitare ale municipalităţii, nou-născuţii fiind transferaţi la spitalele Cantacuzino, Panait Sârbu şi Filantropia, a spus directorul ASSMB, Marius Savu.

1514 afișări
Imaginea articolului Spitalul Caritas este mutat integral vineri. Nou-născuţii sunt duşi în trei maternităţi

Spitalul Caritas este mutat integral vineri. Nou-născuţii sunt duşi în trei maternităţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"De două zile mutăm bolnavii în spitalele municipalităţii. Astăzi (vineri, n.r.) mai avem cam 60 de bolnavi, dintr-un total de 220 cât am avut la începutul săptămânii. Este vorba despre 35 de pacienţi netransportabili din secţia Medicală, cinci din Chirurgie şi cam 20 de copii", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti(ASSMB), doctorul Marius Savu.

El a mai spus că bolnavii de la secţia Medicală vor fi transferaţi la spitalele "Colentina", "Sfânta Maria" şi "Colţea", iar nou-născuţii la spitalele "Cantacuzino", "Panait Sârbu" şi "Filantropia".

Marius Savu a precizat că în Spitalul Caritas mai sunt cinci nou-născuţi abandonaţi, aceştia urmând să fie transferaţi la Spitalul "Cantacuzino" şi la Spitalul "Panait Sârbu".

Ministrul Sănătăţii a stabilit o listă de 67 de spitale care de la 1 aprilie se vor transforma în cămine de bătrâni, printre acestea fiind şi Spitalul Caritas.

Clădirea în care funcţionează Spitalul Caritas este retrocedată de peste şase ani Fundaţiei Caritatea. Singurul pavilion care aparţine municipalităţii din întregul spaţiu ocupat de Spitalul Caritas este cel în care funcţionează secţia Medicală, unde sunt internaţi nou-născuţi şi lăuze. Acesta are 80 de paturi, a fost construit de către stat în 1977 şi dat în folosinţă în 1978.

Astfel, din 1 aprilie este transformat în cămin de bătrâni doar pavilionul care aparţine municipalităţii.

Potrivit directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Servicii Medicale Bucureşti, Marius Savu, din toată suprafaţa pe care se află Spitalul Caritas, pavilionul şi câteva anexe aparţin municipalităţii, restul de peste 12.000 de metri pătraţi aparţin Fundaţiei Caritatea.

"Este adevărat, există un contract de închiriere până în 2015 (cu Fundaţia Caritas, n.r.), dar pentru o chirie de 4.000 de euro pe lună, nevalidat de proprietar. Fundaţia Caritatea ne-a solicitat încă din 2010 majorarea chiriei de la 4.000 de euro la 64.000 de euro", spunea, în februarie, Marius Savu.

Spitalul Caritas, construit în 1940, a fost retrocedat în octombrie 2005, proprietarii clădirii acordând atunci un termen de graţie pentru eliberarea unităţii sanitare.

Unitarea sanitară are 430 de paturi şi 470 de angajaţi şi, potrivit conducerii Spitalului Caritas, anual în această unitate sunt internaţi 19.500-20.000 de bolnavi. În unitatea sanitară se nasc anual aproximativ 2.500 de copii.

Angajaţii Spitalului Caritas au protestat de mai multe ori faţă de transformarea Spitalului Caritas în cămin pentru bătrâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici