Spitalul cu ghinion. Principala unitate spitalicească din Sibiu nu găseşte director financiar. Motivele identificate şi soluţia propusă

  • Conducerea Spitalului Judeţean din Sibiu nu găseşte director financiar, iar conducerea instituţiei susţine că de vină este salariul care nu se ridică la nivelul responsabilităţii poziţiei.
  • De aceea, se propune o majorare a salariului, diferenţa urmând să fie acoperită de Consiliului Judeţean Sibiu.
  • Achiziţiile de anul trecut se află în vizorul DNA.
  • Spitalul a fost şi în centrul atenţiei politice, după ce Klaus Iohannis şi Raluca Turcan au cerut demisia fostului manager al instituţiei.
1711 afișări
Imaginea articolului Spitalul cu ghinion. Principala unitate spitalicească din Sibiu nu găseşte director financiar. Motivele identificate şi soluţia propusă

Spitalul cu ghinion. Principala unitate spitalicească din Sibiu nu găseşte director financiar. Motivele identificate şi soluţia propusă

Potrivit informaţiilor oferite pe Facebook de consilierul judeţean Adrian Echert, membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Sibiu, conducerea unităţii medicale a decis să organizeze un nou concurs pentru ocuparea postului de director financiar.

La ultimul concurs s-au prezentat doua candidate care au fost respinse după ce au luat notele 4,25 şi 2,40. De aceea, preşedintele Consiliului de Administraţie, Cornel Benchea, a anunţat că va fi organizat un nou concurs şi că salariul directorului financiar va fi mărit.

„Se va scoate din nou la concurs postul de director financiar, dar pare că salarizarea prevăzută de lege nu este proporţională cu răspunderea. Mai precis 7.000 lei brut şi suplimentat de la CJ până la 10.000 lei brut”, a anunţat, pe Facebook, Adrian Echert.

De asemenea, în viitoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie se vor discuta detaliile pentru organizarea concursului pentru funcţia de manager al spitalului. Candidaţii trebuie să fie absolvenţi ai unor facultăţii medicale, juridice sau economice şi să aibă cursuri de perfecţionare în management sanitar şi cel puţin doi ani vechime în domeniul de studiu.

 

Probleme la achiziţii, dosar deschis de DNA

În luna noiembrie 2020, achiziţia containerelor din curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde s-au amplasat saloane pentru pacienţi COVID-19, au intrat în vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii cerând unităţii medicale mai multe documente.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis a criticat situaţia de la Sibiu, oraşul său, pentru că „lucrurile s-au mişcat prea încet”. Conducerea Spitalului de Urgenţă Sibiu a fost preluată de Armata, după ce fostul director şi-a dat demisia.

Fostul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Liliana Coldea, a demisionat, după aproape o săptămână de la solicitarea vicepremierului Raluca Turcan care a acuzat presiuni şi jocuri politice, considerând că sistemul sanitar din Sibiu nu a avut de suferit de când ea este manager.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spital,
director,
salariu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici