Spitalul de Boli Infecţioase, care ameninţa că va refuza pacienţii la internare, a primit fonduri

Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, care ameninţa că va refuza pacienţii la internare de la începutul lunii aprilie, asigurând doar urgenţele, a primit mai mulţi bani de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor medicale.

157 afișări
Imaginea articolului Spitalul de Boli Infecţioase, care ameninţa că va refuza pacienţii la internare, a primit fonduri

Spitalul de Boli Infecţioase, care ameninţa că va refuza pacienţii la internare, a primit fonduri (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, Voichiţa Lăzureanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că joi s-a întrunit comisia de mediere a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, la Bucureşti, iar în urma discuţiilor purtate, s-a ajuns la concluzia că unitatea medicală va primi 1,2 milioane lei pe lună pentru servicii medicale, suma fiind suplimentată cu aproximativ 300.000 de lei lunar.

Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara va semna contractul cu CNAS pe următoarele nouă luni din acest an în zilele următoare.

“Astăzi (n.r. - joi), s-a întrunit comisia de mediere la Bucureşti, am ajuns la un numitor comun, vom semna contractul pe următoarele nouă luni. Am reuşit să ajungem la o mediere, am crescut valoarea de contract cu 300.000 de lei pe lună. Contractul se va semna zilele următoare. Va trebui să mai renegociem, nu pe valoarea de contract, va trebui să vedem pe datoriile din urmă ce putem face. Comisia de mediere doar atât are puterea să facă. Avem promisiuni de la primărie să plătească utilităţile de administrare şi funcţionare”, a declarat Voichiţa Lăzureanu, directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara a anunţat, săptămâna trecută, că de la începutul lunii aprilie vor fi asigurate doar urgenţele, după ce unitatea medicală a refuzat să semneze contractul pe acest an cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş, pe motiv că ar urma să primească o sumă prea mică de bani.

Din anul 2013 şi până în prezent, spitalul a acumulat datorii de 5,8 milioane lei, bani pe care ar fi trebuit să-i primească de la CJAS Timiş pentru servicii medicale validate, dar nedecontate.

La Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara ajung cele mai grave cazuri din vestul ţării. De altfel, judeţele din această regiune se află pe primele locuri la nivel naţional în ceea ce priveşte cazurile de rujeolă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici