Spitalul de Urgenţă Piteşti, amendat pentru nerespectarea timpului maxim de preluare a pacienţilor

Spitalul de Urgenţă Piteşti a fost amendat de inspectorii DSP Argeş pentru că nu este respectat timpul maxim de preluare în zona de tratament. „Oamenii nu trebuie să mai fie lăsaţi cu orele la uşa Urgenţelor”, susţine prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.

126 afișări
Imaginea articolului Spitalul de Urgenţă Piteşti, amendat pentru nerespectarea timpului maxim de preluare a pacienţilor

Spitalul de Urgenţă Piteşti, amendat pentru nerespectarea timpului maxim de preluare a pacienţilor

Primele concluzii ale comisiei de control în spitale confirmă o parte din sesizările făcute de argeşeni, arată prefectul judeţului Argeş, după ce joi a dispus verificări în unităţile medicale.

Verificările sunt în desfăşurare, dar primul vizat a fost Spitalul de Urgenţă Piteşti, unde concluziile primei zile arată că sunt deficienţe pe mai multe paliere.

Conform prefectului, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au stabilit că este încălcat Protocolul naţional de triaj al pacienţilor la Urgenţă. Cu alte cuvinte, au confirmat faptul că sunt oameni care aşteaptă prea mult.

„Nu se respectă urgenţele, în special la laboratorul de imagistică unde s-a constatat că intrau alte cazuri înaintea celor din UPU. Vorbim despre analize importante pentru că în acest laborator se fac examinări CT şi radiologice. A fost aplicată o sancţiune pentru că nu este respectat timpul maxim de preluare în zona de tratament, în valoare de 3000 de lei şi s-a impus să se remedieze această situaţie. Nu pentru o perioadă, ci permanent. Este absolut normal ca o persoană cu o situaţie medicală gravă să fie examinată înaintea unui alt pacient cu probleme mai mici. Oamenii nu trebuie să mai fie lăsaţi cu orele la uşa Urgenţelor. Nimeni nu vine la spital de drag, ci fiecare are o problemă. Acesta trebuie să fie singurul criteriu: care pacient are nevoie de îngrijire mai repede”, a declarat Radu Perianu.

Acesta arată că nu sunt respectate o parte din măsurile de securitate la incendiu.

„Unităţile medicale care au 300 de paturi sau peste acest număr ar trebui să aibă constituit Serviciu Privat pentru Situaţii de Urgenţă, lucru care nu s-a făcut la Spitalul de Urgenţă Piteşti. La mai multe secţii, uşile aveau dispozitivele electrice blocate şi nu putea fi asigurată evacuarea. Erau echipamente şi materiale medicale depozitate pe holuri. Asta înseamnă că, tot în caz de urgenţă, trebuia făcut slalom cu pacienţii”, mai spune prefectul.

Potrivit acestuia, neconformităţi au depistat şi inspectorii DSVSA care au controlat blocul alimentar, respectiv, plafonul avea urme de condens şi s-a cerut igienizare, spaţiul pentru spălarea fructelor şi legumelor era deteriorat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spital,
amendat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici