Sporturile electronice vor fi recunoscute în România. Un proiect de lege a fost depus la Parlament

Un proiect de lege privind recunoaşterea sporturilor electronice în România a fost depus la Parlament. Demersul legislativ a fost făcut la solicitarea reprezentanţilor industriei de E-Sports.

374 afișări
Imaginea articolului Sporturile electronice vor fi recunoscute în România. Un proiect de lege a fost depus la Parlament

Sporturile electronice vor fi recunoscute în România. Un proiect de lege a fost depus la Parlament

Proiectul a fost iniţiat de reprezentanţii PNL în urma discuţiilor cu jucători profesionişti, manageri şi organizatori de competiţii din industria de E-Sports.

De asemenea, au avut loc mai multe consultări cu reprezentanţii Federaţiei Internaţionale de Esports.

„România a înţeles mega-trendul sporturilor electronice şi se adaptează din timp acestei realităţi. Noi propunem astăzi o recunoaştere care este solicitată de piaţă şi care este conturată în parteneriat cu piaţa. Această recunoaştere acţionează ca un facilitator şi accelerator pentru piaţă şi industrie, ceea ce pentru România înseamnă că va obţine mari beneficii financiare. Această propunere va aduce beneficii întregului ecosistem de E-Sports, de la jucători şi echipe, până la cluburi, asociaţii şi organizatori de competiţii”, a declarat Mara Mareş, preşedintele Tineretului Naţional Liberal.

E-Sports este o componentă a industriei de gaming şi ar putea atinge o cifră de afaceri de aproape 2 miliarde de euro anul acesta, la nivel global. Aceasta înseamnă o creştere de aproape 100% faţă de anul trecut.

Sumele în această industrie vin din sponsorizări, publicitate, drepturi de difuzare, vânzări de bilete la evenimentele live, vânzări de obiecte promoţionale şi achiziţii in-game.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici