Sporurile magistraţilor au fost recunoscute în legea unică

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Bogdan Licu, a declarat, vineri, după discuţiile de la Ministerul Justiţiei, că sporul de stres de 50% şi cel de confidenţialitate de 15% ale magistraţilor au fost recunoscute în legea unică.

48 afișări
Imaginea articolului Sporurile magistraţilor au fost recunoscute în legea unică

Sporurile magistraţilor au fost recunoscute în legea unică (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

"Problema principală, cea a sporurilor, pe care noi până acum nu le aveam decât în hotărâri judecătoreşti, sunt pentru prima dată recunoscute într-un proiect de lege. Sperăm ca acest proiect de lege să devină realitate şi toate acestea să conducă la încetarea protestelor", a spus vicepreşedintele CSM.

Licu a adăugat că ar prefera ca luni să se întrunească adunările generale ale magistraţilor şi să ducă la încetarea protestelor.

El a mai spus că trebuie recunoscut că s-a făcut un progres de la începutul negocierilor, sporul de 50% şi cel de 15% fiind incluse în proiectul legii unice, singura chestiune care rămâne fiind modul în care vor fi puse în plată.

Executivul vrea să aplice sporurile din ianuarie 2010, iar magistraţii cer punerea lor în plată la trei zile după publicarea legii salarizării unitare în Monitorul Oficial.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu procurorul general Codruţa Kovesi, reprezentanţii CSM şi cei ai asociaţiilor profesionale ale magistaţilor, pentru a discuta pe tema proiectului legii unice. Din partea CSM, la discuţii au participat Bogdan Licu, Liviu Dăscălescu şi Ana Lăbuş.

Premierul Emil Boc a apreciat, vineri, că nu mai există raţiuni salariale pentru ca greva magistraţilor să continue şi a afirmat că speră ca activitatea în instanţele judecătoreşti să fie reluată, asigurând din nou că veniturile brute actuale nu vor fi reduse prin aplicarea noii legi de salarizare.

"Din punctul de vedere al revendicărilor salariale, consider că nu se mai justifică acest conflict", a spus Boc, la postul public de radio.

El a arătat totodată că problema fondurilor obţinute din taxa de timbru va fi discutată cu Ministerul Finanţelor, urmând să fie luată o decizie în funcţie de situaţia bugetară şi interesul general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici