UPDATE/Spray iritant, folosit într-un liceu din Capitală. 28 de elevi, transportaţi la spital/Prefectul Capitalei cere o anchetă administrativă la unitatea de învăţământ/Poliţia a deschis un dosar penal

Un spray iritant, posibil paralizant, a fost folosit marţi în incinta Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti. Mai mulţi elevi sunt evaluaţi medical, iar 28 dintre ei sunt duşi deja la spital.

909 afișări
Imaginea articolului UPDATE/Spray iritant, folosit într-un liceu din Capitală. 28 de elevi, transportaţi la spital/Prefectul Capitalei cere o anchetă administrativă la unitatea de învăţământ/Poliţia a deschis un dosar penal

Spray iritant, folosit într-un liceu din Capitală. Mai mulţi elevi, transportaţi la spital

UPDATE: Poliţia Capitalei a deschis un dosar penal în urma incidentului

Potrivit Poliţiei Capitalei, dosarul a fost deschis pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi lovire sau alte violenţe”.
 
Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Siguranţă Şcolară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

UPDATE: Prefectul Capitalei: Să vedem dacă elevul a prezentat semnalmentele unui comportament violent sau antisocial

Rareş Hopincă a declarat, la Aleph News, că a fost un incident „cu totul şi cu totul nefericit şi foarte grav”. El precizează că 91 de elevi s-au autoevacuat de la parterul clădirii. Din aceştia, 34 au fost consultaţi medical şi 28 au fost transportaţi la spitalele de specialitate.

UPDATE: Prefectul Capitalei cere anchetă administrativă la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida

UPDATE, ora 13:30:

ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat că au fost evaluaţi medical 33 de elevi, dintre care 25 au fost transportaţi la spital.
14 dintre aceştia au ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, iar 11 la „Marie Curie”.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

ISU Bucureşti-Ilfov anunţă că în incinta clădirii a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant, şi că mai mulţi elevi acuză stare de rău.

Până la ora transmiterii ştirii, ISU transmite că au fost transportaţi la spital 17 elevi: 9 la Spitalul ,,Marie Curie" şi 8 la Spitalul ,,Grigore Alexandrescu".

Opt copii sunt în evaluare medicală. 

„Actţunea de evaluare medicală este în desfăşurare, mai sunt şi alti elevi cu acuze medicale similare pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportaţi la spital”, arată ISU Bucureşti-Ilfov.

La faţa locului intervin 8 echipaje SMURD, 4 de Ambulanţă, un echipaj CBRN, două autospeciale pentru victime multiple şi două autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor.

Intervenţia este în desfăşurare.

Poliţia Capitalei a anunţat că a identificat un elev de 15 ani care ar fi pulverizat cu un spray iritant în exteriorul, dar şi la intrarea în clădire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici