SRI îl va da în judecată pe Radu Timofte

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a comunicat procurorilor DNA că va solicita recuperarea prejudiciului în dosarul lui Radu Timofte, judecat pentru achiziţionarea ilegală a unei locuinţe de serviciu, într-o acţiune separată de procesul penal.

90 afișări
Imaginea articolului SRI îl va da în judecată pe Radu Timofte

Fostul director al SRI, Radu Timofte (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Procesul în care fostul şef al SRI Radu Timofte şi alţi patru foşti şi actuali angajaţi ai Serviciului au fost deferiţi justiţiei de procurorii DNA - care-i acuză de fals şi abuz în serviciu în legătură cu achiziţionarea locuinţei de serviciu atribuite lui Timofte - va începe în 16 septembrie la Judecătoria Sectorului 1.

"Serviciul Român de Informaţii a comunicat că «că înţelegem să ne exercităm dreptul de a solicita recuperarea eventualului prejudiciu produs patrimoniului Serviciului, pe calea unei acţiuni civile separate, în situaţia în care, pe cale judecătorească se va stabili vinovăţia personalului instituţiei noastre", este mesajul SRI pentru procurori, menţionat în rechizitoriu.

Alături de Timofte, acuzat de instigare la abuz în serviciu şi două fapte de fals, au mai fost trimişi în judecată Virgil Turcu, fostul şef al Direcţiei Logistice din SRI, Dumitru Ionete, fost consilier al adjunctului directorului SRI, ofiţerul SRI Gheorghe Robu şi fostul ofiţer SRI Ion Tudor, cu toţii acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Ultimii trei au fost membri ai comisiei de verificare a îndeplinirii condiţiilor legale de vânzare şi a oportunităţii vânzării locuinţelor de serviciu.

Procurorii DNA susţin, într-un comunicat în care citează din rechizitoriu, că, în perioada septembrie 2004 – martie 2005, Timofte, în calitate de director al SRI, "l-a determinat" pe Turcu să-i închirieze şi, ulterior, să-i vândă "în regim subvenţionat (mult mai mic decât preţul pieţei libere) locuinţa de serviciu situată în Bucureşti", pe strada Mihai Eminescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici