Ştafeta Veteranilor Invictus a ajuns la Alba şi va fi dusă la Deva de către un tânăr de 28 de ani | FOTO

Ştafeta Veteranilor Invictus a ajuns la Alba adusă de la Sibiu de către un grup de opt persoane, urmând să fie predată la Deva, de către Viorel Florin Râmniceanu, un tânăr de 28 de ani, care a alergat, duminică, pe ploaie, de la Sebeş la Alba Iulia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

231 afișări
Imaginea articolului Ştafeta Veteranilor Invictus a ajuns la Alba şi va fi dusă la Deva de către un tânăr de 28 de ani | FOTO

Ştafeta Veteranilor Invictus a ajuns la Alba şi va fi dusă la Deva de către un tânăr de 28 de ani | FOTO

Viorel Florin Râmniceanu a venit în alergare, duminică, de la Sebeş la Alba Iulia, după ce a primit Ştafeta Veteranilor Invictus, de la un grup de alergători format din opt persoane, condus de un tânăr pe nume Adrian. La Alba Iulia, Florin Râmniceanu a fost însoţit de biciclistul Alexandru Burcea şi de alergătorul Levente Polgar. Ei au fost aşteptaţi de către 35 de elevi ai Colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul”, alături de care au alergat în Cetatea Alba Carolina, în semn de preţuire şi respect pentru pentru toţi veteranii României.

Florin Râmniceanu participă pentru a doua oară la ”Ştafeta Veteranilor”.

”Am alergat astăzi (duminică – n.r.) de la Sebeş la Alba Iulia, unde am adus Ştafeta Veteranilor. Mă voi întoarce la Sebeş, iar mâine voi alerga până la Deva pentru a preda ştafeta altui coleg. Ne face mare plăcere să facem lucrul acesta, chiar dacă plouă, chiar dacă ninge. Cursa a fost frumoasă, chiar dacă a plouat”, a spus Florin Râmniceanu.

La rândul său, Levente Polgar, care va încheia cursa, şi va alerga de la Oradea la Carei, a spus că l-a însoţit pe prietenul său pentru a lua pulsul cursei.

”Din semn de respect pentru veteranii noi şi vechi ai României ne-am mobilizat în fiecare judeţ şi zonă a ţării pentru a parcurge diferite distanţe. Ne bucurăm că avem în Alba Iulia ştafeta pentru a patra oară. Am venit şi eu pentru a lua pulsul pentru că peste câteva zile voi lua ştafeta din Oradea şi voi închide cursa la Carei. Eu voi închide această linie care, acum, a intrat în Alba Iulia”, a spus Levente.

El consideră că face un mic sacrificiu pentru eroii naţionali, care s-au jertfit pentru ţară.

”E al doilea an consecutiv în care închid cursa, e o responsabilitate uriaşă pentru simplul fapt că este sacrificiul şi munca a zeci de oameni de pe traseu. Oamenii şi-au pus speranţa, nădejdea, încrederea şi priceperea sportivă şi trebuie să duc mesajul acesta la final”, a spus Levente, unul dintre ultramaratoniştii cunoscuţi ai judeţului Alba, care a rămas fără o mână de la vârsta de şase ani.

În perioada 5 - 25 octombrie 2018, Invictus România desfăşoară evenimentul “Ştafeta Veteranilor”, un eveniment de nivel naţional aflat la a V-a ediţie şi al cărui scop este promovarea valorilor naţionale şi respectului faţă de veterani şi eroi, omagiind memoria eroilor celui de-al Doilea Război Mondial (pierderi însumând 300.000 de militari în Campaniile de Est şi de Vest alături de alţi 100.000 de civili), dar şi de acum ai României.

“Ştafeta Veteranilor” din acest an include trei trasee diferite, atingând peste 50 de localităţi importante. În total măsoară aproximativ 3300 de kilometri. Alergătorii, însoţiţi de biciclişti, au plecat din Tulcea, Giurgiu şi Timişoara şi se întâlnesc pe 25 octombrie la Carei, ultima localitate eliberată în cel de-al Doilea Război Mondial.

În total, peste 100 de maratonişti militari şi civili însoţiţi de biciclişti, aleargă purtând Ştafeta Veteranilor. Invictus România sprijină militarii români răniţi în Afghanistan şi Irak să participe la Jocurile Paralimpice Invictus şi mobilizează an de an, sute de voluntari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici