Staicovici, Ţurcan şi Klaus, suspecţi în dosarul uciderii unui minor în 2004

Proxenetul Marius Staicovici şi germanul Zander Klaus deţin vile foarte aproape de locul unde, în 2004, a fost găsit cadavrul unui băiat de 11 ani, cercetările recente ale procurorilor în dosarul crimei de la Ciolpani conducând la cei doi şi la Costel Ţurcan, având în vedere modul lor de operare.

1141 afișări
Imaginea articolului Staicovici, Ţurcan şi Klaus, suspecţi în dosarul uciderii unui minor în 2004

Staicovici, Ţurcan şi Klaus, suspecţi în dosarul uciderii unui minor în 2004 (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Cercetările efectuate recent în dosarul 394/P/2004, dosarul privind uciderea unui copil de 11 ani, în anul 2004 la Ciolpani, au condus la Costel Ţurcan, zis Scooby, Andrei Marius Stoicovici, zis Adi BMW, proxeneţi homosexuali, şi Klauz Zander, client, se arată în referatul cu propunere de arestare preventivă a celor trei, în partea introductivă, în care este explicat modul de sesizare în dosarul de proxenetism.

"Aspectele esenţiale ale modului lor de operare, aspecte legate de locurile de racolare a bărbaţilor tineri, locurile unde aceştia sunt duşi, timpul - orele când acţionează şi timpul cât sunt ţinuţi, autoturismele folosite, distanţele parcurse, locuinţele pe care le deţin, se pliază pe aspectele esenţiale ale faptelor cercetate în dosarul 394/P/2004, aşa cum acestea au fost prezentate mai sus", mai arată procurorii.

Anchetatorii au stabilit astfel că Ţurcan, zis Scooby, "persoană cu antecedente penale, cunoscut homosexual, este cel care racolează sau ademeneşte - în vederea practicării de relaţii homosexuale - persoane din rândul bărbaţilor tineri fără adăpost sau al celor cu mijloace de existenţă precară".

"Pe aceştia, fie îi oferă direct unor clienţi, servicii pentru care primeşte foloase materiale, fie îi duce la Staicovici zis Adi BMW, de asemenea în schimbul unor foloase materiale, care îi plasează mai departe unor clienţi mai importanţi", mai arată procurorii care menţionează că "în fapt, Ţurcan, locuieşte în zona Pieţei Unirii - zona str. Blănari - aroape de zona unde locuia victima Ion Gabriel Dragomirescu".

Despre Stoicovici, zis Adi BMW, procurorii arată că acesta "racolează sau ademeneşte - în vederea practicării de relaţii homosexuale - persoane din rândul bărbaţilor tineri fără adăpost sau al celor cu mijloace de existenţă precară, fie îi preia de la Ţurcan sau de la alte persoane şi îi duce la Klaus Zander şi la alţi clienţi în vederea practicării de relaţii homosexuale pentru care primeşte de la clienţi foloase materiale". Referitor la Staicovici procurorii menţionează că acesta deţine o vilă în Snagov sat, strada Florilor 150, judeţul Ilfov, foarte aproape de locul unde a fost descoperit cadavrul victimei Ion Gabriel Dragomirescu.

Despre cetăţeanul neamţ procurorii arată că "este persoană cu resurse financiare importante, deţine mai multe firme şi desfăşoară afaceri în România, îi plăteşte sume considerabile de bani lui Staicovici pentru bărbaţi tineri pe care acesta îi aduce în vederea întreţinerii de relaţii sexuale şi oferă totodată sume de bani, mai mici, bărbaţilor astfel aduşi la el pentru relaţii sexuale".

Klaus, mai notează anchetatorii, deţine o vilă în satul Ciofliceni, strada Crişana numărul 2, judeţul Ilfov, foarte aproape de locul unde a fost descoperit cadavrul victimei Dragomirescu.

În urma exploatării datelor despre aceste persoane au rezultat indicii temeinice şi cu privire la implicarea altor persoane în activităţi similare.

Procurorii mai notează că în urma acestor indicii obţinute în dosarul de omor a minorului Dragomirescu, s-a luat urma reţelei de prostituţie.

Despre dosarul privind crima din 2004, procurorii notează că în dimineaţa zilei de 2 februarie 2004, cadavrul lui Ion Gabriel Dragomirescu, de 11 ani, a fost descoperit abandonat pe marginea unei şosele care face legătura Drumul Naţional 1 şi Complexul Turist Snagov Parc, în judeţul Ilfov.

Autopsia medico-legală a stabilit că moartea minorului a fost violentă, acesta prezentând multiple leziuni de violenţă, caz în care s-au reţinut şi exercitarea unor acte de cruzime asupra victimei, realizate în contextul unor raporturi sexuale, anale şi orale, prin constrângere.

Procurorii notează că s-au constatat la acel moment leziunile produse prin răsucirea mâinii, cele produse prin strangularea incompletă precum leziunile de comprimare de la nivelul buzelor şi cele din zona genunchilor, leziuni de natură să indice faptul că victima s-a opus şi a fost forţată, precum şi leziunile traumatice anale recente constatate - fisura şi echimoza mucoasei anale.

În acel dosar s-a mai stabilit că victima a dispărut din zona adiacentă locuinţei sale în 31 ianuarie 2004, fiind lipsită de libertate şi transportată în apropierea locului unde a fost săvârşit omorul. Printr-o rezoluţie din ianuarie 2010, în dosarul crimei de la Ciolpani s-a dispus extinderea cercetării penale şi începerea urmăririi penale pentru viol şi lipsire de libertate în mod ilegal, pe lângă fapta de omor.

Cercetările în cauză au vizat persoane care întreţin relaţii sexuale cu minori (pedofili).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici