Stănişoară: În ultimii ani, bugetul MApN a fost sub nivelul asumat la NATO

Ministrul Apărării Mihai Stănişoară a declarat, marţi, că, în pofida faptului că România şi-a asumat la NATO obligaţia unui buget de 2% PIB, în realitate, în ultimii ani suma a fost mult sub acest nivel, iar anul trecut, deşi a fost de 1,81%, în realitate s-a ridicat la 1,5% din cauza rectificărilor.

24 afișări
Imaginea articolului Stănişoară: În ultimii ani, bugetul MApN a fost sub nivelul asumat la NATO

Stănişoară: În ultimii ani, bugetul MApN a fost sub nivelul asumat la NATO (Imagine: Mediafax Foto)

"Din bugetul iniţial aprobat, reprezentând 85,3% din necesarul stabilit, Ministerul Apărării Naţionale a fost nevoit să achite restanţe financiare de plată din anul 2007, fapt ce a determinat ca bugetul rămas să fie de numai 81% din necesar", a spus ministrul la prezentarea bilanţului ministerului pe 2008.

Potrivit acestuia, rectificările bugetare succesive din 2008 au determinat o reducere considerabilă a bugetului, ceea ce a afectat programele de înzestrare aflate în derulare.

"Rectificările bugetare succesive din 2008 au determinat în final o scădere a bugetului apărării cu aproximativ 800 de milioane de lei, iar această situaţie a afectat finanţarea programelor de înzestrare aflate în derulare după cum urmează: forţele terestre - 40%, forţele aeriene - 50% şi forţele navale - 30%", a spus ministrul.

De asemenea, el s-a referit şi la nivelul crescut de insatisfacţie al angajaţilor din cadrul Apărării precizând că în 2008 s-a înregistrat cel mai scăzut nivel de satisfacţie din ultimii 4 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici