Stănişoară şi-a vândut maşina, dar şi-a sporit colecţia de bijuterii

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, şi-a vândut maşina - un Opel Vectra din 2000 - şi şi-a sporit colecţia de bijuterii, a căror valoare a crescut, comparativ cu ianuarie, cu 2.000 de euro, conform declaraţiei sale de avere.

25 afișări
Imaginea articolului Stănişoară şi-a vândut maşina, dar şi-a sporit colecţia de bijuterii

Stănişoară şi-a vândut maşina, dar şi-a sporit colecţia de bijuterii (Imagine: Mediafax Foto)

Stănişoară şi-a vândut autoturismul marca Opel Vectra, fabricat în anul 2000, contra sumei de 7.000 de euro, cumpărătorul fiind o persoană juridică - SC Creaţie Spot Advertising SRL, din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit declaraţiei de avere, în primele şase luni de mandat, ministrul şi-a sporit colecţia de bijuterii, a căror valoare, raportată în ianuarie la 7.000 de euro, a ajuns între timp la 9.000 de euro.

În schimb, ministrul nici nu a dobândit şi nici nu a înstrăinat terenuri sau clădiri pe care le deţinea la momentul preluării mandatului, singur sau împreună cu soţia sa.

Astfel, ministrul Apărării are în continuare mai multe terenuri în judeţul Mehedinţi. Unul dintre acestea, intravilan, cu suprafaţa de 860 metri pătraţi, a fost cumpărat de Mihai Stănişoară în 1995 şi are o valoare de impozitare de 13.500 lei.

Alte două terenuri pe care ministrul şi soţia sa le-au cumpărat la Hinova, în judeţul Mehedinţi, sunt în intravilan: unul de 1.460 metri pătaţi, achiziţionat în 2000 şi unul- respectiv cu destinaţie agricolă - de 1.181 metri pătraţi, achiziţionat în 2005, valoarea totală de impozitare fiind de 185 RON.

Ministrul mai are, împreună cu soţia sa, două case de locuit în Drobeta Turnu Severin, una dintre ele, dobândită în 1996, cu o suprafaţă de 203 metri pătraţi, iar cealaltă, cumpărată prin contract de întreţinere în anul 2000, cu o suprafaţă de 132,72 de metri pătraţi.

În ceea ce priveşte banii deţinuţi în conturi, ministrul este mai puţini bani comparativ cu data preluării mandatului. Astfel, acesta deţinea, potrivit declaraţiei de avere din ianuarie conturi în valoare de 73.000 de euro la Raiffeisen Bank, un cont de 9.500 de dolari la Banca Română pentru Dezvoltare şi un cont cu 560 de RON la BCR.

În prezent, el are 70.000 de euro în contul de la Raiffeisen, 7.300 de dolari la Banca Română pentru Dezvoltare şi 12.000 de lei în contul de la BCR.

Ministrul îşi menţine în linii mari acţiunile şi plasamente precum şi valoarea acestora. Astfel, potrivit declaraţiei de avere din ianuarie, acesta deţinea acţiuni în valoare totală de 85.206 lei la Banca Română pentru Dezvoltare, Biofarm, SIF2, SC Software Total Concept SRL, SC Terrasat Severin SRL şi SC PAL Service SRL. În prezent, valoarea totală a acţiunilor pe care le deţine a crescut uşor, la 85.633 de lei, în portofoliul ministrului adăugându-se printre altele o acţiune de 10 lei la TV Sirius.

Ministrul nu are datorii şi nici nu a raportat cadouri a căror valoare să fi depăşit 300 de euro.

În schimb, el raportează ca venituri obţinute în ultimul an fiscal încheiat suma de 52.562 lei din activităţile de consilier prezidenţial precum şi un venit de 1.628 de lei obţinut în calitate de ministru al Apărării.

Soţia sa, Stănişoară Codruţa Gabriela, a raportat un venit de 49.610 lei, obţinut în calitatea sa de conferenţiar universitar la Colegiul Universitar din Drobeta Turnu Severin.

Tot în ultimul an fiscal încheiat, ministrul a obţinut 130.365 de lei ca dividende de la firma SC Software Total Concept SRL , în timp ce soţia lui a obţinut dividende în valoare toatlă de 29.365 de lei de la firma SC Terrasat Severin SRL .

Declaraţia de avere a ministrului, postată pe site-ul Guvernului, este datată 2 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici