Starea celor patru copii răniţi într-un incendiu în Neamţ este critică

Starea celor patru copii internaţi, marţi seară, la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi în urma unui incendiu produs în comuna Girov din judeţul Neamţ este critică, unul dintre ei fiind intubat artificial, potrivit medicilor, al căror prognostic este rezervat în acest caz.

11 afișări
Imaginea articolului Starea celor patru copii răniţi într-un incendiu în Neamţ este critică

Starea celor patru copii răniţi într-un incendiu în Neamţ este critică (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, Cătălina Ionescu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că cei patru copii au arsuri între 20 şi 40 la sută din suprafaţa corpului şi că doi dintre ei au fost intubaţi întrucât au suferit arsuri la nivelul căilor respiratorii.

"Au fost doi copii intubaţi, însă între timp starea unuia dintre ei s-a ameliorat, astfel că nu a mai fost necesară intubarea acestuia. Doar un copil mai respiră cu ajutorul aparatelor. Prognosticul în cazul tuturor celor patru copii rămâne rezervat, starea lor fiind în continuare critică”, a mai spus Cătălina Ionescu.

Potrivit acesteia, următoarele 48 de ore sunt decisive pentru evoluţia stării de sănătate a copiilor.

Ceilalţi trei copii răniţi în acelaşi incendiu sunt internaţi în prezent la secţia chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă din Piatra Neamţ, având arsuri între 10 şi 30 la sută din suprafaţa corpului. Potrivit medicilor, starea lor este stabilă.

Tot la Spitalului de Urgenţă din Piatra Neamţ sunt internaţi şi părinţi copiilor şi mătuşa acestora - o tânără de 20 de ani.

Şapte copii, precum şi mătuşa şi părinţii acestora au fost răniţi, marţi seară, într-un incendiu puternic izbucnit în locuinţa lor din localitatea Girov, judeţul Neamţ. Patru dintre copii au fost internaţi, marţi seară, la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi, în stare gravă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici