Start în cea mai mare „vânătoare de monştri” cunoscută vreodată

Pasionaţi de istoria monstrului din Loch Ness, legendă apărută în urmă cu 90 de ani, au pus la cale o misiune specială în week-end.

1907 afișări
Imaginea articolului Start în cea mai mare „vânătoare de monştri” cunoscută vreodată

Start în cea mai mare „vânătoare de monştri” cunoscută vreodată

„Un peşte mare ca o balenă”, un „monstru marin”. Era anul 1933 când doamna Aldie MacKay a intrat în hotelul Drumnadrochit strigând că a văzut o creatură de dimensiuni enorme în apele lacului Ness. S-a născut legenda: de atunci, „Nessie” populează vise, basme şi poveşti.

90 de ani mai târziu, lacul scoţian se pregăteşte să primească sute de vizitatori, pentru cea mai mare întâlnire organizată vreodată.

Excursii cu barca cu cele mai moderne instrumente, conferinţe, intervenţii ale oamenilor de ştiinţă şi pasionaţilor de istorie populară: un weekend dedicat „monstrului”, istorie pe care se construieşte succesul turistic al unei zone bogate în frumuseţi naturale.

Ocazie este redeschiderea centrului de vizitatori, situat chiar în clădirea originală a hotelului Drumnadrochit: drone echipate cu camere vor fi folosite pentru a produce imagini termice cu ceea ce se întâmplă sub suprafaţa calmă a lacului şi un hidrofon pentru a capta sunetele din adâncimi. 

„Depinde de noi să inspirăm următoarea generaţie de entuziaşti”, a explicat Alan McKenna de la organizaţia Loch Ness Exploration, care se va adresa celor care participă la explorarea lacului în fiecare dimineaţă, explicându-le ce anume să caute.

„Pentru cei interesaţi, activităţile pe care le-am organizat reprezintă ocazia de a înregistra, observa şi studia evenimente naturale şi, de asemenea, fenomene care sunt mai complicat de explicat”, spune Alan.

De-a lungul anilor, au apărut câteva fotografii care par să indice prezenţa unei creaturi neobişnuite în lacul Highland: un peşte, o reptilă marină de origini preistorice? Nimeni n-a rezolvat misterul. Poate după week-endul viitor să aflăm mai multe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici