Start pentru Rabla la electrocasnice 2019 | Ce poţi cumpăra cu voucherele

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat, joi, demararea Programului Rabla pentru electrocasnice 2019, pentru care a fost alocată suma de 40 de milioane de lei. Faţă de anul trecut, noutatea programului constă în faptul că românii vor putea primi vouchere de 500 de lei pentru televizoare.

14670 afișări
Imaginea articolului Start pentru Rabla la electrocasnice 2019 | Ce poţi cumpăra cu voucherele

Rabla pentru electrocasnice 2019. Ministrul Mediului a dat startul de vouchere Rabla 2019 pentru televizoare şi maşini de spălat vase

„De mâine (vineri, n.r), orice cetăţean se va putea înscrie în acest program (...) Faţă de anul trecut, bugetul a fost dublat, de la 20 de milioane de lei la 40 de milioane. Voucherele se vor acorda astfel: 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++; 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++; 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++; 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++; 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++); 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++. 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A; 500 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A+”, a anunţat, joi, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Potrivit ministrului, pe lângă televizoare, anul acesta se vor putea obţine vouchere şi pentru maşini de spălat vase.

„În afară de maşina de spălat vase, pentru care cetăţeanul poate da la schimb alt aparat, pentru celelalte produse dăm televizor pentru televizor, frigider pentru frigider”, a mai anunţat Gavrilescu.

Potrivit şefului Administraţiei Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, anul trecut au fost obţinute, prin acest program, 12.900 de echipamente electrice.

„În total au fost predate undeva la 500 de tone de astfel de deşeuri. Anul acesa se vor recolta 2.500 de tone de deşeuri”, a anuţat şi Cornel Brezuică, şeful AFM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici