Staţiile din nordul Bucureştiului nu arată valori crescute ale concentraţiilor de particule după exploziile din Crevedia

Staţiile din nordul Bucureştiului nu arată valori crescute ale concentraţiilor de particule în urma exploziilor de la Crevedia, anunţă specialiştii de la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

212 afișări
Imaginea articolului Staţiile din nordul Bucureştiului nu arată valori crescute ale concentraţiilor de particule după exploziile din Crevedia

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

Autorităţile au făcut estimări privind calitatea şi circulaţia aerului în zona Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Ca urmare a exploziilor urmate de incendiu la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, până în prezent, staţiile din partea de nord a Bucureştiului nu au înregistrat valori crescute ale concentraţiilor de particule. Nici ceilalţi poluanţi nu înregistrează valori ridicate, au anunţat experţii.

Specialiştii de la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) analizează în timp real evoluţia indicilor din staţiile de mCA. De asemenea, APM Bucureşti a deplasat autolaboratorul în zona locuită din proximitatea exploziei, pentru determinări cât mai concludente.

Administraţia Naţională de Meteorologie RA apreciază că în intervalul 26.08 ora 20:40 – 27.08 ora 06:00 direcţia vântului va fi din sector est-nord-estic, cu viteze medii de 10...15 km/h şi rafale în jurul a 30 km/h, astfel încât evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi uşoară deplasare către vest-sud-vest. Cerul va fi mai mult senin, a precizat ANM.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici