Staţiunea Băile Felix ar putea rămâne fără apă geotermală

Societatea de termoficare Electrocentrale are de încasat peste 16 milioane de lei de la primii zece mari restanţieri, persoane juridice, fapt pentru care conducerea companiei ameninţă cu sistarea serviciilor către restanţieri, printre care este şi staţiunea Băile Felix.

221 afișări
Imaginea articolului Staţiunea Băile Felix ar putea rămâne fără apă geotermală

Staţiunea Băile Felix ar putea rămâne fără apă geotermală

Directorul Electrocentrale Oradea, Dragoş Gligor, a declarat miercuri că societatea are de recuperat, în total, peste 38,8 milioane lei de la firmele şi asociaţiile de proprietari din Oradea.

Cei mai mari zece datornici către Electrocentrale înregistrează restanţe de 16,4 milioane lei, sumă din care numai restanţele societăţii Electrica Transilvania Furnizare Nord ajung la 9,3 milioane lei.

În topul datornicilor, se mai numără Transelectrica Bucureşti, Zahărul Oradea şi Administraţia Imobiliară Oradea.

La rândul său, SC Turism Felix, societatea care administrează staţiunea Băile Felix, are de plătit 288.943 lei, restanţe care sunt în cea mai mare parte mai vechi de şase luni.

“Dacă nu ne plătesc datoriile, o să le iau contorul. Le-am trimis o somaţie înainte de sărbători, dar nu au făcut niciun demers pentru plata restanţelor, aşa că nu o să avem ce face şi o să îi închidem", a declarat directorul societăţii Electrocentrale.

Gligor a spus că singurul motiv pentru care nu a închis până acum căldura a fost faptul că, în ultimele luni, temperaturile au fost scăzute.

Directorul a adăugat că din acelaşi motiv nu a închis căldura nici la asociaţiile de proprietari cu restanţe la plata încălzirii.

Cei mai mari zece datornici în ceea ce priveşte asociaţiile de proprietari au de plătit către Electrocentrale nu mai puţin de 1,5 milioane lei.

"Nu am tăiat căldura peste iarnă pentru că a fost prea frig, dar la fel de neplăcut va fi şi în vară când vom opri apa caldă", a ameninţat directorul Electrocentrale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici