Statul Florida interzice copiilor sub 14 ani să aibă conturi pe reţelele de socializare

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a semnat un proiect de lege care interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi pe reţelele de socializare, în urma unor eforturi similare din alte state care au fost contestate în instanţă.

429 afișări
Imaginea articolului Statul Florida interzice copiilor sub 14 ani să aibă conturi pe reţelele de socializare

De asemenea, legea din Florida impune acordul părinţilor pentru ca tinerii de 14 şi 15 ani să aibă conturi pe platforme precum Facebook şi TikTok.  În timp ce copiii mai mari nu se confruntă cu nicio restricţie, proiectul de lege îi obligă pe toţi utilizatorii de social-media din stat să prezinte documente de identitate pentru a fi verificată vârsta, potrivit Bloomberg.

"Social media dăunează copiilor într-o varietate de moduri", a declarat Ron DeSantis, adăugând că măsura, cunoscută sub numele de House Bill 3, "oferă părinţilor o mai mare capacitate de a-şi proteja copiii".

Proiectul de lege din Florida face parte dintr-un efort mai amplu al unor state de a lua măsuri drastice împotriva reţelelor sociale, pe fondul îngrijorării crescânde privind impactul acestora asupra sănătăţii mintale a tinerilor şi rolul lor în răspândirea de conţinut sexual explicit.

State precum Arkansas şi Ohio au adoptat legi care le cer minorilor să obţină aprobarea părinţilor pentru conturile de social media. Însă aceste măsuri s-au confruntat cu provocări juridice, la fel ca şi o lege privind confidenţialitatea digitală a copiilor din California.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici