STB: Noile troleibuze Solaris intră pe traseu din februarie pe linia 61

Noile troleibuze Solaris vor intra pe traseu din februarie, pe linia 61, pe axa Vest (Apusului) - Centru (Piaţa C.A. Rosetti), au anunţat luni reprezentanţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB).

505 afișări
Imaginea articolului STB: Noile troleibuze Solaris intră pe traseu din februarie pe linia 61

STB: Noile troleibuze Solaris intră pe traseu din februarie pe linia 61

STB anunţă că primele 12 troleibuze Solaris sunt deja în Bucureşti, la depoul Bujoreni, iar alte 3 vor ajunge în această săptămână.

De asemenea, a început instructajul şoferilor de către specialiştii Solaris, iar echipele tehnice STB şi ale producătorului polonez pregătesc vehiculele pentru testele de anduranţă.

„Odată cu sosirea noilor troleibuze, STB a intrat în etapa finală de modernizare a parcului auto. Avem astăzi o flotă nouă, performantă, care oferă confort şi siguranţă călătorilor din Capitală. Este pentru prima dată, în ultimii 30 de ani, când transportul public bucureştean redevine o reală opţiune de mobilitate”, a declarat directorul general al STB SA, Daniel Istrate.

Noile troleibuze fac parte dintr-un lot de 100 de astfel de vehicule cumpărate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin fonduri europene nerambursabile.

Acestea au 12 metri şi au podea complet coborâtă pe toată suprafaţa troleibuzului. De asemenea, acestea au o autonomie de minim 20 de ilometri, ceea ce înseamnă că se pot decupla - prin acţionarea unui buton din cabina şoferului - de la sistemul de alimentare cu cabluri electrice şi pot circula pe trasee neelectrificate.

„Troleibuzele Solaris intră în traseu din luna februarie, pe linia 61 - adică pe axa Vest (Apusului) - Centru (Piaţa C.A. Rosetti)”, au mai transmis reprezentanţii STB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici