Ştefan Mandachi şi alţi români generoşi au construit 210 fântâni ȋn Africa. Acestea asigură acces la apă potabilă pentru 100.000 de oameni

Peste 100.000 de persoane, din 17 ţări africane, au acces la apă potabilă datorită lui Ştefan Mandachi şi altor români generoşi. Prima fântână a fost construită de antreprenor ȋn 2021, ȋn Uganda. Ȋn urma apelurilor sale, alţi oameni de afaceri, medici, avocaţi şi chiar instituţii religioase şi de ȋnvăţământ s-au alăturat iniţiativei. Astăzi, sunt 200 de fântâni construite şi alte 12 ȋn lucru. Costul unei fântâni este ȋntre 1.600 şi 7.500 euro.

1904 afișări
Imaginea articolului Ştefan Mandachi şi alţi români generoşi au construit 210 fântâni ȋn Africa. Acestea asigură acces la apă potabilă pentru 100.000 de oameni

Ştefan Mandachi şi alţi români generoşi au construit 210 fântâni ȋn Africa. Acestea asigură acces la apă potabilă pentru 100.000 de oameni

„Să construiesc fântâni ȋn Africa este un vis pe care ȋl am de mulţi ani. Fântâna din Uganda, prima, nu doar am finanţat-o, ci am şi contribuit fizic la construcţia sa. Când au aflat despre această posibilitate, prietenii mei s-au implicat şi ei. Apoi, ȋn urma postărilor de pe reţelele sociale, tot mai mulţi oameni au ȋnceput să ȋmi scrie şi să doneze. Ȋn doi ani, am reuşit să depăşim 200 de fântâni construite! Asta ȋnseamnă că, datorită românilor generoşi, peste 100.000 de persoane au acces la apă potabilă, chiar ȋn comunităţile lor. Ȋntreg proiectul a fost posibil datorită pastorului Mihai Braşov. El s-a ocupat de organizare şi de toată partea logistică”, spune Ştefan Mandachi.
 
Ȋn urma apelurilor publice, Ştefan Mandachi a strâns aproximativ 300.000 de euro pentru fântâni, ȋn ultimii doi ani. Au contribuit oameni de afaceri, medici, avocaţi, biserici şi şcoli din toate zonele României. O fântână deserveşte o comunitate de 500-700 de persoane, iar ȋn prezent sunt 200 construite şi alte 12 ȋn curs de finalizare. 
 
Potrivit UNICEF, 418 milioane de persoane de pe continentul african nu au acces la apă potabilă. 190 de milioane de copii sunt ȋn pericol din cauza lipsei de apă. 
 

Antreprenorul sucevean vrea să ajungă la 1.000 de fântâni construite

 
,,De când am renunţat la business-ul din HoReCa, mă ocup mai mult de acţiuni umanitare, prin Fundaţia Jeni Mandachi. Mi-am propus să ajungem la 1.000 de fântâni, adică jumătate de milion de persoane să nu mai fie nevoite să meargă kilometri ȋntregi până la cel mai apropiat izvor. Ȋi invit alături de mine pe toţi oamenii de afaceri şi nu numai. Fiecare fântână are scris numele ctitorului său, iar aceasta mi se pare o moştenire formidabilă pe care o putem lăsa ȋn urma noastră. De asemenea, este şi un motiv de mândrie, pentru noi, ca ţară, să avem o mie de fântâni cu numele de români”, completează antreprenorul Ştefan Mandachi. 
 
După ce a vândut compania care deţine franciza Spartan şi operaţiunile din domeniul hotelier, Mandachi a investit ȋn domeniul educaţiei şi a lansat o serie de instrumente pentru dezvoltare personală pentru tineri şi antreprenori – Caietul visurilor, Caietul de strategie şi Cartea cu citate. 
 
Omul de afaceri a lansat şi o campanie pentru construcţia de Containere educaţionale ,,Citeşte!”, în zonele rurale defavorizate. Un astfel de container multifuncţional include o bibliotecă cu peste 2.000 cărţi, instrumente muzicale, ateliere de muzică, pictură şi film. Valoarea unui container este de 13.000 euro. Mandachi a finanţat două containere şi a făcut un apel public către antreprenori să se alăture proiectului său.
 
Ȋn perioada următoare, va lansa o platformă de e-learning şi mai multe aplicaţii. Ȋn paralel, pe canalul său de Youtube, Ştefan Mandachi, a urcat materiale video care ȋnsumează peste 1.000 de ore de conţinut cu educaţie financiară şi spirituală. 
 
**************************
Ştefan Mandachi este unul dintre cei mai urmăriţi antreprenori români în mediul online, canalele sale despre educaţie antreprenorială având o comunitate de 485.000 urmăritori pe Facebook, 140.000 subscribers pe Youtube, 123.000 de urmăritori pe TikTok şi 113.000 de urmăritori pe Instagram.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici