Ştefănuţă cere încetarea dublului control de securitate pentru români la Aeroportul Viena

Europarlamentarii Nicu Ştefănuţă şi Vasile Blaga au cerut directorului Aeroportului Internaţional din Viena explicaţii legate de „politica discriminatorie a Aeroportului privind trecerea a doua oară prin filtrul de securitate a pasagerilor veniţi din afara spaţiului Schengen”.

513 afișări
Imaginea articolului Ştefănuţă cere încetarea dublului control de securitate pentru români la Aeroportul Viena

Ştefănuţă cere încetarea dublului control de securitate pentru români la Aeroportul Viena

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă (Grupul Verzilor/Alianţa Liberă Europeană) împreună cu eurodeputatul Vasile Blaga (Partidul Naţional Liberal/ Partidul Popular European) au adresat astăzi o scrisoare directorului Aeroportului Internaţional din Viena, pentru a cere explicaţii legate de „politica discriminatorie a Aeroportului privind trecerea a doua oară prin filtrul de securitate a pasagerilor veniţi din afara spaţiului Schengen”, potrivit unui comunicat de presă.

Am observat că pasagerii care vin din Bucureşti sunt puşi să treacă prin filtrul de securitate şi după ce aterizează, lucru care nu e necesar şi nu ştiu să se fi întâmplat şi la alt aeroport din spaţiul Schengen” declară europarlamentarul Nicu Ştefănuţă.

În scrisoarea adresată, cei doi europarlamentari au cerut mai multe explicaţii care ţin de necesitatea şi legalitatea acestei măsuri, întrebând directorul Aeroportului Internaţional din Viena dacă nu cumva acest dublu control aparţine vreunei reglementări uitate a pandemiei. În plus, s-a cerut şi punerea la dispoziţie a regulamentului Aeroportului care prevede efectuarea acestei duble verificări.

Le amintim austriecilor faptul că România în afara Schengen nu înseamnă un control dublu de securitate. Acest lucru este umilitor pentru pasagerii români. Uniunea Europeană a susţinut dintotdeauna libertatea de circulaţie a cetăţenilor ei. Le cer celor de la Viena să oprească această politică discriminatorie”, adaugă Ştefănuţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici