Stenograme din dosarul SOV: Discuţiile cu şefii Realitatea şi cu Nistorescu, Chirieac şi Drăgotescu

Dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu conţine discuţiile pe care omul de afaceri le-a avut în campania electorală şi după alegeri cu şefii trustului Realitatea Media şi cu jurnalişti ai grupului, precum Cornel Nistorescu, Bogdan Chirieac şi Corina Drăgotescu.

6234 afişări
Imaginea articolului Stenograme din dosarul SOV: Discuţiile cu şefii Realitatea şi cu Nistorescu, Chirieac şi Drăgotescu

Stenograme din dosarul SOV: Discuţiile cu şefii Realitatea şi cu Nistorescu, Chirieac şi Drăgotescu (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Una dintre stenograme se referă la o discuţie din searade 24 noiembrie 2009, când Sorin Ovidiu Vîntu este contactat deBogdan Chirieac.

"CHIRIEAC BOGDAN : - Aşa e. Absolut ! Tot mă aşteptam, domnule,totuşi o mişcare… A avut pe parcursul a cinci ani, hai să spunem peparcursul a patru ani, cu excepţia erorii grave pe care a făcut-ocând a fost suspendat şi care apoi a întors-o în favoarea lui,putem să-i spunem lui Florin adevărul, nu ?
S.O.VÎNTU - Da, evident.

CHIRIEAC : - Adică dintr-un c… imens în care se afla, de era luatcu pietre, l-ai adus din nou la 75%, de necrezut, dându-i un balonde oxigen la mijlocul mandatului, ce n-a avut nimeni.
S.O.VÎNTU: - Măi şi ca să spunem până la capăt, suspendarea a fostfăcută ca urmare a alianţelor pe care le-am construit eu pentrususpendare pentru că mi-a deschis dosarul cu Banca Agricolă.
CHIRIEAC : Da.
S.O.VÎNTU: - Şi am vrut să-i dau o lecţie, dar nu până lacapăt.
ICHIRIEAC : - Da, ştiu şi acest aspect.
S.O.VÎNTU: - Da, bătrânelule".

O altă discuţie din 30 noiembrie 2009 este cupreşedintele Grupului Realitatea-Caţavencu, Sergiu Toader, pe temacasetei în care preşedintele Traian Băsescu apare lovind uncopil.

"S.O.VÎNTU : - De ce crezi că e atât de disperat? E disperat căştie că pierde.
SERGIU TOADER :- Măi, dar e fantastic cum... deci incredibil...Ăsta cu caseta a jucat un rol important şi chiar dacă 44 cred că etrucată, îşi păstrează opţiunea de vot, nu?
S.O.VÎNTU : Da tati, da. Adică pe români îi doar în p..., ei s-aupresetat deja.
SERGIU TOADER. - Da, am înţeles.
S.O.VÎNTU - Da măi, e trucată şi du-te în p... mă-tii că tot nu tevotez. Alegătorii lui: " Da, măi, e adevărat, i-a dat o labă şiunde dă Băsescu, creşte", vorba imbecilului ăla de Macovei.
SERGIU TOADER. - Da, corect.
S.O.VÎNTU : - Asta e treaba. Adică eu cred că este... îţi aratătoată treaba asta faptul că (înjură - n.n.) cu mogulul nu tejoci.
SERGIU TOADER. - Mamă!
S.O.VÎNTU : - Cred că cea mai mare tâmpenie care a făcut-oimbecilul ăsta este că m-a ales pe mine ţintă, încă de acum un ande zile. Era băiat deştept, venea la supt p..., îmi sugea p...frumos, spunea sărut mâna pentru masă şi cu asta basta. Căloviturile mari, boul dracu', nu cu presa i le-am dat ci cucapacitatea mea de combinaţii şi de joc.
SERGIU TOADER. - Naşpa! Acum trebuie să ne pregătim să-l omorâm peGeoană (râde - n.n.).
S.O.VÎNTU - Dar este elementar, dragă Watson (râde - n.n.). Păi,presa trăieşte din sânge, f..., puroaie, de unde trăieşte presa?!Din fapte pozitive?! Ce dracu'! Da, dragă Sergiu".

Un alt dialog consemnat în dosar este cel din 4 decembrie2009 dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi Stelian Tănase.

"STELIAN TĂNASE: Am şi eu o întrebare la tine, delicată.
SORIN OVIDIU VÎNTU: Te rog.
STELIAN TĂNASE : M-a invitat Televiziunea Română să mă ducduminică, la ora 09.00, la ei, la anunţarea rezultatelor.
SORIN OVIDIU VÎNTU: Mi se pare normal.
STELIAN TĂNASE: TVR1. Nu, problema este să nu te superi tu sauRealitatea să-mi zică..., pentru că Realitatea nu ne-a făcut nicioinvitaţie, să ştii.
SORIN OVIDIU VÎNTU: Nu, dar chiar dacă ţi-ar fi făcut şi probabilcă urma să-ţi facă, televiziunea publică e o chestie deprestigiu.
STELIAN TĂNASE: OK. Deci, tu eşti în temă şi nu eşti în dezacord cuideea asta.

SORIN OVIDIU VÎNTU: Mi se pare o chestie de mare prestigiu, totpentru Realitatea lucrezi şi acolo.
STELIAN TĂNASE: Bine. Păi am să spun să scrie acolo RealizatorRealitatea.
SORIN OVIDIU VÎNTU: Tot pentru Realitatea lucrezi şi acolo, că noine distribuim".

O altă stenogramă este din seara de 4 decembrie 2009,când Sorin Ovidiu Vîntu ia legătura cu CornelNistorescu.

"CORNEL NISTORESCU: Ai auzit cu povestea cu Alro care e pesite-uri acuma?
SORIN OVIDIU VÎNTU: Nu am auzit.
CORNEL NISTORESCU: E poveste cu afacerile cu energie pentru... încare e băgată Elena Udrea şi cu ăştia şi cu psihologulStolojan.
SORIN OVIDIU VÎNTU: Aşa...
CORNEL NISTORESCU: Povesteşte Nastasiu. Şi ăştia de la Realitatea oau şi nu vor s-o dea. Şi caseta este de două zile la Realitatea, culucruri mult mai complicate. Şi Popa a refuzat să o dea. Ţi-aspus?
SORIN OVIDIU VÎNTU: Dar nu-şi asumă..., ştiu, tati, dar nu-şiasumă, zii să-i spun, scriitorul cărţii, am uitat cum îlcheamă.
CORNEL NISTORESCU: Ba îşi asumă, cum să nu!
SORIN OVIDIU VÎNTU: Ei, dacă îţi spun că nu-şi asumă... Că m-aîntrebat Cătălin. Uite, avem aşa, aşa. Şi am spus bă, dacă îşiasumă autorul cărţii interviul şi cu Nastasiu, daţi-i drumul. Dacănu, ăştia se întorc mâine şi spun că au făcut o glumă. Şi nici unuldin cei doi nu au vrut să confirme, nu au vrut să-şi asume. De-aianu am dat pe Realitatea.
CORNEL NISTORESCU: Da, dar e imagine video cu ăla care declarăchestia asta.
SORIN OVIDIU VÎNTU: Măi, tati, nu ai înţeles, am făcut o glumă,domnule, ne-am jucat între noi! Poate să apară orice. Trebuia ceidoi să confirme la telefon, nici unul nu a confirmat, nu şi-aasumat, pardon. Ăla, tu îţi asumi interviul? Tu îţi asumideclaraţia? Ăsta voia 50 000 euro să-şi asume aia. Dă-te-nmoaşă-ta! Nu pot să dau bani pe aşa ceva. Nu că e vorba de 50 000,dar nu pot să dau bani, că după aia încep alte poveşti".

În noaptea de 6 spre 7 decembrie, după după turul aldoilea al Prezidenţialelor, imediat după miezul nopţii, Vîntu ocontactează pe Corina Drăgotescu (care se aflase la sediul PDL undese desfăşura numărătoarea paralelă a voturilor-n.r.).

"(...)
S. O. VÎNTU: Să nu te transformi într-un agent de intoxicare allor.
CORINA DRĂGOTESCU: Nu! Nu, nu, nu!
S. O. VÎNTU: Asta era ceea ce vroiam să te rog!
CORINA DRĂGOTESCU: Categoric nu! Categoric nu!
S. O. VÎNTU: Asta era ce…
CORINA DRĂGOTESCU: Acuma urcă operatorul cu colega de la Social,filmează tabelul să şi-l asume. Eu nu-mi asum nimic. Dacă dăimaginea, ca să vadă, mă rog, să fie…
S. O. VÎNTU: Deci, nu te transforma într-un agent! Nu te transformaîntr-un agent de manipulare al lor!
CORINA DRĂGOTESCU: Bine".

La dosar se află şi stenograma discuţiei din ziua de 6martie 2010, când Sorin Ovidiu Vîntu ia legătura cu SergiuToader:

"S.O. VÎNTU: Ăsta este modul de abordare corect, pe care trebuiesă-l adoptăm. Ei au transformat-o iarăşi într-o cauză, dar nu e ocauză personală. Te rog să mă crezi că mie, mititelul Boc mi-esimpatic. Ai cuvântul meu de onoare, e un tiripici simpatic. Măamuză dorinţa lui de a arăta că se bate pe burtă cu oamenii, că afăcut la viaţa lui de toate, că a băut şi palincă, a făcut şitâmplărie, s-a dus şi cu caprele...
S. TOADER: ... a condus aia, cum îi zice, fanfara...
S. O. VÎNTU: A condus şi fanfara... Mă amuză omuleţul, mi-esimpatic. Ai cuvântul meu de onoare, dacă am vreo chestie personalăcu el sau cu vreunul dintre miniştrii cabinetului lui. Este ochestie, vorba americanului, just business. Dacă în locul lui Bocar fi fost Mugur Isărescu, acelaşi tratament l-ar fi avut.Înţelegi, Sergiu?
S. TOADER: Da.
S. O. VÎNTU: La fel îl f.... pe Mugur Isărescu, fără să clipesc, cutoate că ştii ce respect am pentru acel individ. Dacă intereselemele de business ar fi cerut-o, nu stăteam pe gânduri, Isărescucaca, e rău, dacă aste mi-ar fi adus două puncte de rating. Corectsau nu e corect?
S. TOADER: E corect, da.
S. O. VÎNTU: Ăsta e jocul. Şi, neavând nimic personal, derapajelepe care le fac băieţii ăştia sunt inadmisibile.
S. TOADER: Da.
S. O. VÎNTU: Asta e tot. Băi, nu suntem în război, proştilor!Lucrăm calm, cu metodă, şi atunci e şi mai puternică treaba, tati,când lucrezi calm, cu metodă.
S. TOADER: Da, pentru că devine mult mai credibil, corect.
S. O. VÎNTU: Ştii s-o faci?
S. TOADER: Da.
S. O. VÎNTU: M-ai înţeles, bătrâne?
S. TOADER: Da.
S. O. VÎNTU: Ăsta este jocul, n-am nevoie de istericale, n-amnevoie de derapaje. Am nevoie doar de creier, eu acum lucrez strictcu creierul, nu lucrez cu patimă. Dacă în timpul războiului cuBăsescu am pus şi patimă, a fost o chestie personală, acum nu maieste, acum este o chestie strictamente de afaceri. Trebuie să amrating ca să-mi iau bani din piaţă. Punct şi nimic altceva.
S. TOADER: Corect.
S. O. VÎNTU: Că trebuie să hrănesc o armată de câteva mii deoameni, simplu ca bună ziua, nimic personal.
S. TOADER: O facem... armata aia... o să rămânem, cum se numeau,pâlcuri. O să rămânem cete şi pâlcuri.
S. O. VÎNTU: Nu, o să rămânem o structură mult mai mică, dar extremde bine organizată şi extrem de eficientă. La ce i-a folosit luiGeoană că a avut sub curul lui toată România, aproape? Băsescu aavut o grupare mică, dar a dracului de bine organizată.
S. O. VÎNTU: Nu, acum îmi construiesc o organizaţie care sărăspundă intereselor mele de business, businessul meu fiind doarmedia. Deci, practic, răspunde şi intereselor ei. Că nu vededrumul, să fie sănătoasă, îl văd eu şi pe ăla merg.
S. TOADER: E corect. Pentru mine e important şi ce am construit eula comanda ta.
S. O. VÎNTU: Alo! N-ai înţeles! A fost o etapă. Eu nu-mi reproşez,băiatule, a fost o etapă.
S. TOADER: OK.
S. O. VÎNTU: A fost o etapă care a avut şi bune, şi rele. Fărădiscuţie! De-aia nu stau să fac o analiză pe ce a fost bun, ce afost rău. Ştiu ce am nevoie astăzi, astăzi am nevoie de oorganizaţie să răspundă comenzilor mele, ca la Audiul pe care îlam. Am dat de cheie, a pornit, am întors cheia pe stânga, s-aoprit.
S. TOADER: Absolut!
S. O. VÎNTU: De asta am nevoie.
S. TOADER: Eu, când mă întorc, să ştii că lucrurile nu pot fi...Oamenii pot fi manipulaţi. Manevraţi, cu rezultate foartenasoale.
S. O. VÎNTU: Eu nu manipulez pe nimeni, oamenii trebuie să creadăceea ce este: este organizaţia lui Vîntu şi răspunde la comanda luiVîntu.
S. TOADER: Asta vreau să le spun.
S. O. VÎNTU: Corect.
S. TOADER: Că, altfel nu ştiu cum se construieşte.
S. O. VÎNTU: Dar nu vreau altceva, nu mă interesează, nu vreau săcomunic o falsitate, adică: Băi, sunteţi liberi!
S. TOADER: Nu, nu.
S. O. VÎNTU: Nu sunteţi liberi, nene. Vă convine, lucraţi, nu văconvine, plecaţi, ce mare căcat!
S. TOADER: Exact asta vroiam să-ţi spun, când mă întorc acolo, labutoane, asta trebuie să le spun oamenilor, pentru că mi-ai cerutsă fac asta, asta fac, să-mi bag p... dacă nu. Într-adevăr, dacă ainevoie de asta, îţi garantez, o să fie o construcţie beton, foarteeficientă.
S. O. VÎNTU: Da, bătrâne, de asta am nevoie, de o construcţiefoarte eficientă, să răspundă comenzilor economice la care estesupusă. Nimic altceva. Asta încerc... În sfârşit, ne-am clarificat!Dar asta trebuie comunicat în clar, care vrei rămâi, care vrei,pleci. Eu nu vreau să manipulez, să prostesc pe nimeni, eu suntfoarte corect. În general, cu oamenii sunt corect.
S. O. VÎNTU: Mâine, dacă fac o înţelegere cu Băsescu, Moşule, suntcu tine, din momentul acela am dat ordin în organizaţie şiorganizaţia este cu Băsescu. Punct. Fără abateri de genul facînţelegere cu ăla şi mă trezesc două fete cinci castele.
S. TOADER: Mhî.
S. O. VÎNTU: Nu se poate aşa ceva. Nu ştiu dacă m-ai înţeles.
S. TOADER: Ba da.
S. O. VÎNTU: Că, pe undeva, ura acelui individ este justificată deatitudinea, nu de către mine, că nu eu am dat ordinul ăsta, deatitudinea editorială a oamenilor de acolo şi de suptul p... prinbatistă, pe care l-am practicat eu. Sunt de acord, e şi greşealamea majoră.
S. TOADER: Adică ce am făcut noi naşpa?
S. O. VÎNTU: Băi, tati, noi, adică eu aveam o relaţie de non combatcu Băsescu. Războiul real a început cu Băsescu din momentul în carea apărut pe Realitatea Tv două fete cinci palate şi am început săne luăm de Ioana Băsescu, să o f... pe aia în gură până la loccomanda, chestie care l-a deranjat pe părintele Ioanei Băsescu înmod vizibil, spunând: Păi, f... morţii mă-ti, una vorbim, başca neînţelegem, mi-o tragi pe la spate, băi, Manea slutul şi urâtul? Euce p... mea ţi-am făcut să te iei de copilul meu în halul ăsta?,reacţie pe care ai fi avut-o şi tu, aş fi avut-o şi eu, când evorba de copilul meu.
S. TOADER: Corect.
S. O. VÎNTU: Mai ales când ştiu cum mi l-a dat pe Mihai afară dinDeltă, da?
S. TOADER: Da.
S. O. VÎNTU: Bă, aveam o relaţie bună cu el şi mă trezesc că-mitrage o muie şi-mi şi transmite ţi-am tras-o prin gură. Păi băi,p..., una ne-am înţeles, alta faci? Nu e normal ca organizaţia, înmomentul în care avem interese clare, de business, nu de altănatură, că totul se reduce la business, tati, să poată funcţionacorect? Avem o înţelegere cu Băsescu, trebuie să fim capabili să orespectăm, fără să manipulăm nimic, ci pur şi simplu printr-odispoziţie în staţie, începând de astăzi suntem tovarăşi cuBăsescu. Punct şi de la capăt, aşa se joacă jocul ăsta, că altfelte surprinzi... Azi eşti în poziţia în care toată lumea te urăşte,pentru că n-ai fost clar şi precis într-o parte sau alta. Ai mersca pişatul boului. Am decis că luptăm împotriva lui Băsescu, toatăorganizaţia trebuia să lupte împotriva lui Băsescu cu toatearmele.
S. O. VÎNTU: Opreşte-te. Organizaţia nu s-a comportat ca oorganizaţie, cu interese clare, obiective clar asumate, pentru cănu era capabilă, nu era construită să procedeze în felul ăsta.De-aia, n-am niciun regret, s-a întâmplat, la revedere, am văzut,nu mai repet aceeaşi greşeală. Vreau o organizaţie capabilă sărăspundă la comenzi în timp real şi asta construieşti tu acolo. Iardeciziile pe care le vom lua le vom lua strictamente dinperspectiva businessului, nimic care să ţină cont de vreo chestie,care să ţină cont de simpatii sau de antipatii.
S. TOADER: Am înţeles.
S. O. VÎNTU: M-ai înţeles, bătrâne?
S. TOADER: Absolut".

O zi mai târziu, Sorin Ovidiu Vîntu îl contactează pe DoruBuşcu, redactor sef Academia Caţavencu, discuţia referidu-se lajurnaliştii care au plecat la publicaţie pentru a lansaKamikaze:

"S. O. VÎNTU: -Bun, şi Doru, încă o chestiune, tati : să nu avemdiscuţii : Academia Caţavencu a devenit din momentul preluăriimele, eu am lăsat-o liniştit în pace, să o las să-mi calce chiarpropriile mele interese, dar in momentul în care a trecut pefinanţarea mea, Academia Caţavencu este o organizaţie patronală. Eatrebuie să răspundă intereselor patronatului. Intereselor debusiness ale patronatului. Acest lucru trebuie vorbit cu oamenii.Răbdare! E momentul delicat chiar în acest moment : vreau să-miangajez o trupă de copii de 19, 20, 21 de ani, care să nu aibăniciun fel de prejudecată sau rahat la creier, oameni care înţelegexact ce timpuri străbatem.
D. BUŞCU: - Ăştia se formează în ani, Sorin.
S. O. VÎNTU:: -Da, se formează în ani, sunt de acord cu tine, dareu nu mai concep niciun fel de dizident în Academia Caţavencu.Academia Caţavencu, ca orice instituţie de presă din trustul meu,răspunde intereselor patronatului. Punct! De data asta am vorbit cuSergiu, va veni, vom discuta pe faţă cu toţi oamenii. Cui îi placerămâne, cui nu-i place pleacă. S-a terminat cu glumele de genulindependenţă editorială, să îmi pot face eu şmenurile.
S. O. VÎNTU: - Dar stai puţin: şocul a trecut, de-acuma eşti înorganizare. Organizeaz-o, te rog frumos, ca pe o instituţiepatronală. Este totuşi un business făcut pe banii mei, şi nupuţini, sunt câteva zeci de milioane de euro.
D. BUŞCU: - Instituţia patronală o organizează patronul. Eu nu maisunt patron, eu mă ocup de conţinutul acestei publicaţii.
S. O. VÎNTU: - Tocmai de aceea, ce-ţi spun, dragul mei prieten, eatrebuie să răspundă intereselor patronatului. Punct ! Organizaţiatrebuie să fie pregătită să răspunsă intereselor patronatului. Eunu cer altceva.
S. O. VÎNTU: - Iubitul meu, hai să prezumăm că această coincidenţăeste un fapt real, acest tip de fapte reale nu trebuie să sepetreacă. Nu mai trebuie să se petreacă de acum. Ea trebuie sărăspundă intereselor lui Sorin Ovidiu Vîntu. Punct ! Întâmplareafericită pentru voi face că interesele lui Sorin Ovidiu Vîntu suntdoar interese de business. Nu mai am alte afaceri în România.Singurul meu interes de business în România este presa. Deci dacăeu spun că am un interes, înseamnă că trustul acesta de presă areacest interes. Deci orice urmă de dizidenţă să ştii că sesancţionează cu desfacerea contractului de muncă. Are toată lumealibertatea de pe lume: poate pleca când vrea dacă nu-i convine. Noinu ţinem pe nimeni legat cu funia, cu cătuşele de scaun sau decolţul mesei. Dar nici nu mai concep de-acuma, nu mai concep un alttip de abordare a acestui trust de presă. In totalitatea lui. CuSergiu am vorbit, când a venit înapoi acuma i-am spus ce tip deorganizaţie vreau să producă, şi nu în şapte ani, ci în câtevasăptămâni. Să discute foarte clar cu oamenii, că n-am chef să stausă negociez cu oamenii mei interesele mele. Ce, am înnebunit!
D. BUŞCU: Da, înţeleg asta, e absolut OK.
S. O. VÎNTU: - Băi, tati, normal, nu sunt un cretin, nu mă amestecpe chestiile de…dar în interiorul unei strategii editoriale nu maimişcă nimeni. Dacă decidem, de exemplu, mâine suntem tovarăşi cuBăsescu. Păi de mâine toată lumea îl las pe Băsescu în pace. E caexemplu. Sau mâine agresăm, criticăm cu supra de măsură, instituţiaf...ut- ului din România. Toată lumea începe să înjure Instituţiaf...ut-ului din România.
S. O. VÎNTU: - Nu, n-ai înţeles : ei sunt agresaţi în funcţie deinteresele mele. Atât ! Eu asta încerc să-ţi spun. Că, dacă fixămca strategie că de mâine susţinem actele guvernului, de mâine,trustul ăsta de presă, inclusiv Academia Caţavencu, susţine actulde guvernare. Asta încerc să-ţi spun.
D. BUŞCU: - Cu condiţia ca actul de guvernare să merite să fiesusţinut. Pentru că dacă…
S. O. VÎNTU: - Nu, nu m-ai înţeles : singura condiţie care esteaici este decizia lui Vîntu. Asta încerc să-ţi explic,Doruleţ.
S. O. VÎNTU:: Iubitul meu amic, da, dar din momentul ăsta, eu astaîncerc, din momentul ăsta, de pe 7 decembrie, deciziile mele suntliteră de lege. Iţi convin, nu-ţi convin, ai libertatea să-ţi daidemisia, să pleci acasă. Nu mai maschez nimic, nu mai manipuleznimic, nu mai negociez cu salariaţii mei.
D. BUŞCU: Un adevărat patron de presă.
S. O. VÎNTU: Da, tati, da, e un business patronal. Punct, şi cuasta, basta, am încheiat subiectul.
D. BUŞCU: Vrei să te încadrezi în statura de mogul, în definiţia demogul.
S. O. VÎNTU: Nu, mamă, nu, mă, Doruleţ ! Dar cum să lucrezesalariaţii, cărora le dau să mănânce, împotriva intereselor mele ?Asta-i noaptea minţii ! Pe banii mei ! Asta este noaptea minţii !Ei luându-şi o şpagă de doi bani sau aranjându-şi vreun post înviitorul guvern. Nu se poate aşa ceva. Si dacă am fost cumenajamente, cu mănuşi, cu aia, cu aia, de-acuma nu mai sunt,de-acuma e pe faţă totul. Si aşa e normal în toată lumea asta. Ce,am fost eu puţin legat la ochi, dar lucrurile s-au terminat. Deciconstruieşte organizaţia în acest sens, bătrâne ! Nu mai existăde-acuma când discutăm : Domnule. Vasile Ionescu este atacat lanoi. Păi din momentul ăla, Vasile Ionescu s-a terminat cu el ! Elnu mai există în paginile Academiei Caţavencu.

S. O. VÎNTU: Mă, nu ne..., dar nu sunt un cretin, nu sunt tâmpitla cap, ştiu regulile acestui joc, slava Domnului! Nu mă apuc acumasă.... Eu nu sunt Mihai Iacob să pornesc... să încep să-mi f...tduşmanii. Ce, am înnebunit?! Ceea ce îţi spun eu ţie, bătrâne, estefaptul că această autorizaţie trebuie, de la tine, AcademiaCaţavencu, care este singura expresie în print pe care ampăstrat-o, trebuie să înţeleagă că este acolo pentru două lucruri:să răspundă intereselor cetăţenilor şi în primul rând intereselepatronatului. Pentru că, dacă patronatul are câştig, au şi eiservicii câştig. Dacă patronatul nu are câştig, îşi ia o şpagămăruntă astăzi şi mâine rămân fără pâine. Oamenii trebuie să ştiecă ei sunt acolo angajaţi la patron. Că au şansa să fie angajaţi laun patron luminat, asta e bafta lor, dacă nu o înţeleg nici peasta, dă-i dracului! Scuză-mi lipsa de modestie.
D. BUŞCU: Nu, am remarcat-o pe asta cu patronul minunat din urmă cucâţiva ani. E ştiută, a făcut turul organizaţiei asta. E ok, adicăe...
S. O. VÎNTU: Doruleţu', e în firescul lor povestea asta, dar nu maivreau de acuma să-mi spui că nu ai putut să struneşti organizaţia,că nu ştii cine ce a zis, că nu ai putut să-l ţii pe ăla să nu facăscandal. Mă doare în p...ă, îl dai afară. În momentul în care unulîşi permite să încalce strategia grupului de presă RealitateaCaţavencu, ăla pleacă acasă fără niciun fel de altă dispensă, deintervenţii, de rugăminţi, de stai, domnule, că se potoleşte... mise rupe p...a! Ăia când îşi lansează ziarul?
D. BUŞCU: Acuma ies cu el.
S. O. VÎNTU: Vezi tu, la ăştia 14 care au plecat, trebuia să leataşezi şi un om de încredere al nostru, să fim şi noi înăuntru,acolo.
D. BUŞCU: Este, dar este şi unul de-al lor aici, îl ştiu.
S. O. VÎNTU: Da.
D. BUŞCU: Mie îmi displac chestiile astea.
S. O. VÎNTU: După cum ai văzut, nu trebuie să-ţi displacă, trebuiesă fii foarte atent la chestiile astea.
D. BUŞCU: Da, eu sunt alt gen. Le-am interceptat şi corespondenţa,printr-o greşeală pe care au făcut-o ei, am pus mâna pecorespondenţa lor pe mail, adică nu a săpat cineva în mod special,dar... şi am văzut că povestea era discutată de 7-8 luni, adică erahă, hă, era o chestie pusă bine la punct. Dar în fine, nu vreau sămai aud de ei şi nici nu vreau să mai am de-a face cu ei. Deşi suntvreo 2-3 acolo care au fost luaţi cu forţa, ştii, dintr-unentuziasm din ăsta, băieţesc, la bere şi de solidaritatesoldăţească.
S. O. VÎNTU: Ăia nu mai au ce căuta înapoi, indiferent desituaţie".

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici