STENOGRAME: Sâmpetru i-a cerut comisarului Vlad date despre ministrul Silaghi "care te poate vinde în minutul 1"

Marcel Sâmpetru i-a cerut lui Mihai Vlad să-i furnizeze "date şi informaţii" despre Ovidiu Silaghi, ministrul Tranportorilor, "care te poate vinde în minutul 1", solicitare făcută întrucât urma să fie pus şef de cabinet al demnitarului pe Remus Şpan, persoană aflată în anturajul celor doi.

957 afișări
Imaginea articolului STENOGRAME: Sâmpetru i-a cerut comisarului Vlad date despre ministrul Silaghi "care te poate vinde în minutul 1"

Marce Sâmpetru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul unei discuţii interceptate, din 23 mai 2012, Marcel Sâmpetru a afirmat că "pe mâna lui Silaghi e tot Ilfovul", ceea ce în opinia anchetatorilor confirmă "interesele pe care le are în zonă".

Vlad Mihai a răspuns că va fi greu, dată fiind calitatea persoanei, dar va încerca.

"Sâmpetru: Băi, am auzit una acuma, să cad jos de pe scaun! Dar nu am căzut, m-am ţinut: Şpan (fost şef al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Interne Satu Mare-n.r.) cât pe ce să fie şef de cabinet la ministrul Transporturilor.

Vlad: Oah! Ar fi super mişto!

Sâmpetru: Aşa. La Transporturi e Ovidiu Silaghi, din Satu Mare. E pe mâna lui Ilfovul. Poate poţi să mă ajuţi cu Silaghi, cu Ovidiu Silaghi.

Vlad: Aşa.

Sâmpetru: Poate poţi să mă ajuţi să aflăm date şi informaţii despre el.

Vlad: Încerc. E din Satu Mare?

Sâmpetru: Da.

Vlad: Ovidiu Silaghi.

Sâmpetru: Mie cel puţin ... E ministrul Transporturilor.

Vlad: Ah! Păi e liberal, liberal. Am înţeles va fi destul de greu, că, dacă e ministru şi încep să sap... Vă spun, ştiţi bine. Asta nu înseamnă că nu încerc.

În cadrul întâlnirii Mihai Vlad i-a înmânat lui Marcel Sâmpetru un plic, potrivit DNA.

Vlad: Eu v-am adus în plicul ăla... nota de redare.

Referitor la solicitarea privind furnizarea unor informaţii despre Ovidiu Silaghi, la data de 25 mai 2012, cu ocazia unei întâlniri a celor trei cu numitul Marian Petrache, preşedinte al Ilfov, candidat la preşedinţia Consiliul Judeţean Ilfov, care a câştigat la alegerile locale din 10 iunie 2012, a avut loc următorul dialog care conturează existenţa unor interese materiale:

Petrache: Domn'e, semne de întrebare legate de el am că am acceptat funcţia de ministru la Transporturi când el nu ştie nimic.

Sâmpetru: Nu, dar intrăm în detalii, ştii. Dacă te duci cu o problemă la el, ţi-o rezolvă, dar stai cu sabia lui Damocles de-asupra capului. Ăsta e Ovidiu.

Petrache: De ce?

Sâmpetru: Păi dacă aduc bani...

Petrache: Cum stai cu sabia lui Damocles?

Sâmpetru: Exact, te poate vinde în minutul unu.

Petrache: Păi ce să vândă? Ce, am făcut ceva? Că propui, e o chestiune politică să propui.

Sâmpetru: Nu m-am referit la asta. M-am referit la... E un mister în care se fac bani teoretic.

În ziua de 15 iunie, în cadrul unei discuţii, Marcel Sâmpetru a spus, de faţă cu Vlad Mihai, că ar avea dosare penale la DNA, astfel că i-ar fi solicitat şefului SIPI Ilfov să verifice dacă numele său apare în lucrări sau solicitări de interceptări ale serviciului, răspunsul lui Mihai Vlad fiind acela că a verificat şi că rezultatul este negativ.

"Sâmpetru: DNA are dosare pe mine şi oricând mă face... Mă neutralizează foarte repede... Bineînţeles că m-am apucat şi eu să verific... băi, Mihai, aveţi voi ceva despre mine, ştiţi ceva, aveţi vreo hârtie pe acolo... Mi-a zis că a verificat şi nu a găsit nimic... ", consemnează anchetatorii în actul de învinuire.

Comisarul şef Vlad Mihai, şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov, procurorii Marcel Sâmpetru şi George Bălan, alături de preşeditele Conisliului Judeţean Ilfov Marian Petrache (PNL), analizau, în cadrul întâlnirilor lor, schimbările intervenite în viaţa politică şi numirile ce urmau a fi dispuse la Ministerul Public şi la cel de Interne.

Mihai, Bălan, Sâmpetru au fost puşi sub acuzare, miercuri, de procurorii DNA, în legătură cu folosirea şi divulgarea de informaţii secrete către persoane neautorizate.

Ei s-ar fi folosit de note informative ale DGIPI, obţinute de comisarul şef Mihai în virtutea funcţiei, în scopul obţinerii sprijinului politic, pentru a fi numiţi procuror-şef al DNA şi procuror general al României, dar negociau şi alte funcţii de conducere din Ministerul Public, dar şi Ministerul de Interne, susţin anchetatorii anticorupţie.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici