Strat de zăpadă de cinci centimetri, în masivul Parâng

Stratul de zăpadă din masivul Parâng atinge cinci centimetri, la o altitudine de 1.800 de metri, după ce în noaptea de joi spre vineri a nins, urmând ca vineri seară în judeţul Hunedoara să intre în vigoare codul galben, în condiţiile în care se anunţă viscol.

17 afișări
Imaginea articolului Strat de zăpadă de cinci centimetri, în masivul Parâng

Strat de zăpadă de cinci centimetri, în masivul Parâng

Stratul de zăpadă s-a aşternut în masivul Parâng, atingând, vineri după-amiază, cinci centimetri la cota 1.800, după ce toată noaptea de joi spre vineri a nins în această zonă montană.

Pentru prevenirea accidentelor în zonele înalte, jandarmii montani le recomandă turiştilor să nu se aventureze pe trasee fără să fie echipaţi corespunzător, să aleagă cu atenţie traseele pe care doresc să le străbată şi să nu se abată de la acestea.

"Este de preferat ca turiştii să rămână în apropierea cabanelor sau a refugiilor şi să evite pe cât posibil drumeţiile lungi pe traseele montane. În această perioadă, jandarmii montani hunedoreni vor intensifica patrulările pe principalele trasee montane din judeţ", a precizat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, locotenent Nicolae Răducu.

Potrivit sursei citate, în cazul producerii unor accidente turiştii trebuie să anunţe jandarmii montani la numărul de urgenţă 112 sau formaţiunile salvamont.

Conform avertizărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de vineri seară, ora 22.00, până duminică, ora 18.00, în zonele montane va ninge viscolit şi se va depune un strat de zapadă consistent.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru judeţul Hunedoara avertizare de cod galben, iar vremea se va răci accentuat, vântul va prezenta intensificări şi vor fi precipitaţii pe arii extinse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici