Strategia PSD este de „ignorare”, nu de boicot!? | Steriu: Iohannis nu cunoaşte limba română/ Daea: Ocolesc inutilităţile

Deputatul PSD Valeriu Steriu a declarat că PSD nu boicotează referendumul pe justiţie, precizând că preşedintele Klaus Iohannis nu cunoaşte limba română, deoarece „a ignora este cu totul altceva decât a boicota”.

670 afișări
Imaginea articolului Strategia PSD este de „ignorare”, nu de boicot!? | Steriu: Iohannis nu cunoaşte limba română/ Daea: Ocolesc inutilităţile

Steriu, despre referendum: Iohannis nu cunoaşte limba română. A ignora e altceva decât a boicota

„Mi se pare destul de nefericită, atâta vreme cât noi avem duminică alegeri pentru PE, cu siguranţă vom avea schimbări în PE. Despre Parlamentul din România nu ştiu să avem alegeri duminică, nici preşedintele nu cred că are o astfel de informaţie, cea care poate determina schimbări. În clipa de faţă, majoritatea este solidă, confortabilă în Parlamentul din Bucureşti şi n-aş crede ca preşedintele să participe la mişcări care să ducă la alt gen de schimbări”, a afirmat Valeriu Steriu, joi, la RFI, referitor la declaraţiile şefului statului Klaus Iohannis despre alegeri şi referendum.

Acesta a adăugat că PSD ignoră referendumul aşa cum Klaus Iohannis l-a ignorat pe cel din anul 2009 care avea ca temă reducerea numărului de parlamentari la 300 şi Legislativ unicameral.

„Nimeni n-a boicotat nimic, nu ştiu ce informaţii deţine preşedintele, pentru că am asistat la foarte multe şedinţe pentru campanie, întâlniri, mitinguri. Cred că nu cunoaşte limba română. A ignora este cu totul altceva decât a boicota. Aşa cum domnia sa în 2009 a ignorat, chiar a spus că este inutil acel referendum, cred că mult mai interesant cu reducerea numărului de locuri de parlamentari, făcând chiar declaraţii publice, nu găsim astfel de declaraţii publice aproape la nici un oficial al PSD sau cel puţin din partea partidului. Faptul că unul sau altul s-au exprimat în privinţa persoanei proprii este cu totul altceva”, a conchis Steriu.​

Reacţia deputatului PSD vine în contextul în care în spaţiul public a apărut un video în care şeful statului Klaus Iohannis spunea că referendumul din 2009 i se pare inutil şi prin urmare nu a votat.

Totodată, Klaus Iohannis a acuzat, miercuri, PSD că încercă să boicoteze referendumul atât convingându-i pe oameni să nu voteze la referendum.

Ministrul Petre Daea, despre referendum: „Când apar inutilităţi, le ocolesc”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, joi, la Sebeş, referitor la referendum, că încă nu s-a hotărât dacă va vota şi că, de obicei, ocoleşte „inutilităţile”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prezent, joi, în oraşul Sebeş din judeţul Alba, pentru o vizită de lucru, ministrul Petre Daea a declarat că încă nu s-a hotărât dacă votează la referendum şi a dat de înţeles că acesta este inutil şi nu reprezintă un obiectiv „sănătos pentru ţară”.

„În trei zile o să stabilesc, dar eu de regulă urmăresc obiectivele sănătoase pentru ţară şi, uneori, când apar inutilităţi, le ocolesc”, a declarat ministrul Daea.

În prima parte a zilei, ministrul Agriculturii a vizitat piaţa agroalimentară din Sebeş, iar apoi a avut o întâlnire cu producătorii agricoli din zonă, la un restaurant din oraş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici