Strategie de război sau gest umanitar? Ucraina a lansat un site web pentru găsirea soldaţilor ruşi ucişi pe front

Fotografii şi videoclipuri de pe câmpul de luptă, documente militare, toate cu scopul de a slăbi moralul trupelor adverse şi de a găsi consens în rândul opiniei publice de la Moscova că războiul ar trebui să înceteze.

4477 afișări
Imaginea articolului Strategie de război sau gest umanitar? Ucraina a lansat un site web pentru găsirea soldaţilor ruşi ucişi pe front

Un site construit „ad-hoc” care să permită - în ciuda limitărilor de pe internet - cetăţenilor ruşi să afle dacă rudele, prietenii şi cunoscuţii lor au fost ucişi sau luaţi prizonieri de ucraineni.

Se numeşte „200rf.com” şi tocmai a fost deschis de Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei cu rol mai degrabă propagandistic  decât umanitar. „Aici vom publica cu promptitudine fotografii şi videoclipuri pe care le vom primi de pe câmpul de luptă”, se arată pe pagina site-ului.

„Dacă rudele sau prietenii tăi sunt în Ucraina şi participă la războiul împotriva poporului nostru, poţi obţine informaţii despre soarta lor aici”. Obiectivul destul de evident este de a slăbi moralul şi consensul (deja destul de scăzut) al opiniei publice ruse.

Militarii ruşi n-au telefoanele cu ei pe front

Pagina de start a site-ului prezintă fotografii şi documente ale soldaţilor ruşi morţi şi capturaţi, precum şi videoclipuri - unele cu detalii destul de dure - în care soldaţii (de multe ori foarte tineri) îşi dau datele personale.

Duritatea imaginilor este justificată de Kiev prin faptul că „din păcate, multe dintre persoanele ucise sunt greu de identificat: publicăm în mod deliberat aceste fotografii şi videoclipuri, aşa că poate vei recunoaşte pe cineva prin semne indirecte”.

Prezentând videoclipul, consilierul ministrului de Interne, Vadym Denysenko, subliniază că „Ucraina tratează prizonierii într-un mod foarte uman: nimeni nu îi insultă şi li se oferă asistenţă medicală”. Denysenko subliniază că autorităţile ruse au confiscat telefoanele soldaţilor, înainte de a le trimite pe front şi, prin urmare, nu au putut contacta rudele acestora. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici