Stresul de la serviciu provoacă infracţiuni în trafic

Stresul de la locul de muncă îi determină pe şoferi să încalce legea atunci când se află la volan, potrivit unui sondaj de opinie publicat de Sky News.

1 afișare
Imaginea articolului Stresul de la serviciu provoacă infracţiuni în trafic

Stresul de la serviciu provoacă infracţiuni în trafic - sondaj

Companiile sunt sfătuite să facă tot ce le stă în putinţă pentru a nu-i mai face pe angajaţi să creadă că trebuie să încalce legea pentru a-şi duce la îndeplinire sarcinile.

Un studiu în care au fost interogaţi trei sute de directori a arătat că peste jumătate dintre ei au folosit telefoanele mobile în timp ce conduceau maşinile pentru a ajunge la serviciu, iar o cincime dintre aceştia au încălcat limita de viteză din cauza grabei. Studiul a mai demonstrat că 15 la sută au simţit că trebuie să comită astfel de infracţiuni la volan.

Compania de asigurări Royal & Sun Alliance a făcut sondajul în rândul directorilor generali, directorilor financiari şi altor manageri cu ajutorul Continental Research.

Unul din zece intervievaţi a afirmat că nu are altă soluţie decât să dea sau să primească telefoane atunci când conduce.

"Companiile au o responsabilitate legală de a încuraja cea mai bună ordine pe şosea. De exemplu, folosirea telefonului înseamnă încălcarea legii, creşte riscul pentru indivizi, alţi şoferi şi pentru companie ca întreg", a afirmat Graham Johnston de la firma Royal & Sun Alliance.

"Cea mai bună soluţie trebuie să includă crearea unei culturi sănătoase a companiei, unde angajaţii nu se sunt forţaţi să rişte atunci când conduc şi sunt încurajaţi să nu depăşească limita de viteză sau să vorbească la telefon în trafic", a adăugat Johnston.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici