STS: Două apeluri la 112 în care un cadru medical cererea ajutor de urgenţă la Spitalul „Victor Babeş”

Două apeluri telefonice au fost înregistrate la apelul de urgenţă 112 în cazul defecţiunii la unitatea mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeş”, a informat, marţi, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

2244 afișări
Imaginea articolului STS: Două apeluri la 112 în care un cadru medical cererea ajutor de urgenţă la Spitalul „Victor Babeş”

STS: Două apeluri la 112 în care un cadru medical cererea ajutor de urgenţă la Spitalul „Victor Babeş”

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a precizat, la solicitarea Aleph News, că un cadru medical a sunat, de două ori, la numărul unic de urgenţă 112 în cazul incidentului de la Spitalul "Victor Babeş".

Cele două apeluri au venit la 17.29 şi la 17.40, într-un interval de 11 minute. 

"Ca urmare a solicitării dumneavoastră privind evenimentul de la Spitalul "Victor Babeş" din Bucureşti, vă informăm că, în data de 12 aprilie 2021, s-au înregistrat două apeluri la numărul de urgenţă 112, la orele 17,29 şi 17,40, efectuate de către un cadru medical. În ambele situaţii, apelantul a cerut legătura direct cu medicul coordonator SMURD din Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. Operatorul 112 a transferat imediat apelul de voce către coordonatorul medical din dispeceratul Bucureşti-Ilfov", a comunicat STS.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat luni seara că, potrivit informaţiilor existente la acel moment, luni, în jurul orei 16,25, a existat o creştere bruscă, de peste 6 bari, a presiunii oxigenului în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul "Victor Babeş".

Spitalul „Victor Babeş” a informat că, luni, "în jurul orei 17,00, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată de DSU - operaţională începând cu data de 10.09.2020 - a avut loc o avarie ale cărei cauze sunt investigate".

Trei pacienţi cu COVID-19 internaţi în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul "Victor Babeş" au murit luni, în urma unei avarii la instalaţia de oxigen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici