STS: Generalii Corneliu Grigore şi Ioan Balaure, verificaţi de CNSAS

Generalii Corneliu Grigore şi Ioan Balaure, acuzaţi, într-un cotidian central, de activităţi de poliţie politică înainte de 1989, vor fi verificaţi de CNSAS din dispoziţia directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), generalul Marcel Opriş.

37 afișări
Imaginea articolului STS: Generalii Corneliu Grigore şi Ioan Balaure, verificaţi de CNSAS

STS: Generalii Corneliu Grigore şi Ioan Balaure, verificaţi de CNSAS

Potrivit unui comunicat de marţi al STS, la desemnarea, dar şi după numirea în funcţii a generalilor de brigadă Corneliu Grigore şi Ioan Balaure - adjuncţii şefului STS, Marcel Opriş - au fost îndeplinite "toate procedurile cerute de lege".

"Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (Marcel Opriş - n.r.) a luat act de cele semnalate şi va solicita Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii verificarea aspectelor prezentate de cotidianul «Jurnalul Naţional» cu privire la presupusa implicare a domnilor generali Corneliu Grigore şi Ioan Balaure în activităţi de poliţie politică înainte de 1989", se arată în comunicat.

Rezultatele verificărilor vor fi "raportate forurilor competente", vor fi publicate şi, după caz, "vor fi urmate de măsuri în consecinţă", se mai arată în comunicat.

"Jurnalul Naţional" relatează, în ediţia de marţi, citând surse din CNSAS, că prim-adjunctul directorului STS, generalul Corneliu Grigore, manager al liniei de urgenţă 112 şi generalul Ioan Balaure, director adjunct pe probleme economice al STS au făcut poliţie politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici