Studenţii au plecat de la Universitate după o oră, la îndemnul jandarmilor

Studenţii au plecat de la Universitate, după o oră de la sosire, invocând că jandarmii i-au rugat să părăsească zona din cauza incidentelor violente, liderul studenţilor spunând că nu vrea ca acţiunea lor să fie asociată cu aceste violenţe.

3025 afișări
Imaginea articolului Studenţii au plecat de la Universitate după o oră, la îndemnul jandarmilor

Studenţii au plecat de la Universitate după o oră, la îndemnul jandarmilor (Imagine: Diana Stoica/Mediafax Foto)

Preşedintele UNSR, Ionuţ Poenaru, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a decis să asculte sfatul jandarmilor pentru că nu poate controla câteva sute de studenţi şi aceştia puteau fi atraşi în manifestările violente.

"Am plecat pentru că ne-au rugat jandarmii care ne-au spus că au informaţii că urmează violenţe, ca în zona Pieţei Unirii, şi am decis să plecăm pentru că noi nu am venit aici să luăm parte la violenţe", a spus Poenaru.

Studenţii au venit la Universitate după ora 21.00 şi au protestat vizavi de parcarea de la BCR.

Preşedintele UNSR, Ionuţ Poenaru, spunea că toţi studenţii şi-au pus banderole albe pentru a se recunoaşte uşor şi a nu fi confundaţi cu cei care instigă la violenţă.

"Venim la protest în spirit de solidaritate cum am făcut cu bugetarii sau cu pensionarii, nu vrem să se repete istoria cu legea sănătăţii aşa cum s-a întâmplat cu legea educaţiei care a fost asumată fără dezbatere publică. Sănătatea îi interesează şi pe studenţi", declara anterior Ionuţ Poenaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici