Studenţii cer desfiinţarea biroului poliţiei din complexul "Regie"

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a trimis Ministerului Internelor o scrisoare prin care cere desfiinţarea biroului de poliţie din complexul "Regie", considerând că "acesta nu-şi face treaba", angajaţii lui "ocupând degeaba 50 de locuri de cazare în cămin".

32 afișări
Imaginea articolului Studenţii cer desfiinţarea biroului poliţiei din complexul "Regie"

Studenţii cer desfiinţarea biroului poliţiei din complexul "Regie"

Preşedintele UNSR, Gabriel Petrea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a transmis o scrisoare deschisă ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, privind nemulţumirile studenţilor în legătură cu acţiunile Poliţiei din campusul Regie.

"Activitatea biroului de poliţie din campus ar trebui reevaluată. Vrem un birou de sine stătător, care să se ocupe doar de campus, să aibă autoritate, să fie subordonat direct Poliţiei Capitalei, nu unei secţii de poliţie care acţionează într-un perimetru mai larg", a declarat Petrea.

Astfel, UNSR cer desfiinţarea acestui birou, argumentând că angajaţii ocupă 50 de locuri de cazare care ar putea fi distribuite studenţilor.

"Ar trebui să se vadă câte amenzi au dat aceşti poliţişti studenţilor care fac chefuri în cameră sau beau o bere pe trotuar şi câte amenzi persoanelor străine care vin cu maşini în campus şi fac o gălăgie infernală. Au existat cazuri de furturi chiar sub nasul acestor poliţişti şi cazuri de tentative de viol sau vătămare corporală asupra studenţilor de către persoane străine, care nu au fost soluţionate", a precizat Petrea.

La rândul său, agentul şef principal de la biroul din Regie, Ştefan Duţă, a spus că au fost soluţionate foarte multe cazuri de furturi, vătămări corporale şi că au fost prinşi mulţi făptaşi.

"Am soluţionat cazuri de furturi din cameră, din autoturisme, am prins făptaşii, mulţi fiind aurolaci. Am rezolvat şi cazuri de vătămări corporale, chiar şi tentativă de crimă. Patrulăm 24 de ore din 24, lucrăm în trei schimburi, ne deplasăm la sesizări", a adăugat agentul şef principal.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat, marţi, că poliţiştii au încheiat un protocol la începutul anului universitar cu reprezentanţii Universităţii Bucureşti şi cei ai administraţiei căminelor.

Pe baza acestui protocol, cinci cămine din Regie au fost înconjurate cu garduri metalice, au fost instalate bariere cu cartelă magnetică, iar în alte cazuri au fost puse grilaje şi uşi metalice. Poliţiştii de proximitate au lipit în fiecare cămin afişe cu informaţii cu caracter preventiv, iar studenţilor le-au fost distribuite pliante.

Totodată, anul trecut au fost organizate mai multe acţiuni în localurile din Regie (în special baruri şi discoteci), la care au participat şi reprezentanţi ai studenţilor, aceştia având posibilitatea să constate că poliţiştii nu comit abuzuri, iar sancţiunile sunt aplicate fără discriminare tuturor celor implicaţi.

Potrivit statisticilor, în urma acţiunii poliţiştilor, în primele şase luni ale anului 2006 criminalitatea în zona campusului Regie a scăzut cu 20 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului 2005.

Pe de altă parte, există voci care susţin că reprezentanţii UNSR ar fi interesaţi de obţinerea celor 50 de locuri din cămin atribuite poliţiştilor de la biroul din Campus, motiv pentru care Uniunea reclamă o presupusă ineficienţă a acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici