Studenţii de la Medicină nu pot folosi camera de cămin pentru întâlniri intime

Orice student care îşi va vinde locul sau care va folosi camera din cămin pentru întâlnirea cu iubitul sau iubita va pierde definitiv dreptul de a se caza în cămin, informează, luni, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila".

2657 afișări
Imaginea articolului Studenţii de la Medicină nu pot folosi camera de cămin pentru întâlniri intime

Studenţii de la Medicină nu pot folosi camera de cămin pentru întâlniri intime (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

Conducerea UMF avertizează că a pus la punct "un plan complex de măsuri" pentru descoperirea celor care încalcă regulamentul referitor la vânzarea locului din cămin, în aceeaşi situaţie aflându-se şi cei care primesc în camere persoane de sex opus.

"Vreau să se înţeleagă foarte clar. Universitatea a făcut eforturi foarte mari pentru cazarea în cămine a 200 de studenţi din anul întâi, dar şi pentru cazarea celor din anii mai mari. Nicăieri în lume nu există spaţii suficiente de cazare. Noi încercăm să rezolvăm cât mai multe cereri. Avem mulţi rezidenţi, care au nevoie de un loc în cămin. Şi pentru ei încercăm să găsim o soluţie. De aceea, orice student care îşi va vinde locul sau care va folosi camera pentru întâlnirea cu iubitul/iubita, pierde definitiv dreptul de a se caza în cămin", arată, într-un comunicat de presă, prorectorul pe probleme sociale al UMF, profesor doctor Monica Pop.

Ea a mai precizat că UMF are mai multe probleme legate de cazare decât multe alte instituţii de învăţământ superior, cauzate mai ales de durata mare de sudii, dar şi de probleme legate de cazarea rezidenţilor.

Prorectorul a precizat că studenţii semnează un contract, în momentul în care primesc un loc în cămin, prin care se angajează să respecte regulile de organizare şi desfăşurare a activităţii din căminele studenţeşti, menţionând că, în anul universitar trecut, 30 de studenţi au fost daţi afară din cămine pentru încălcarea prevederilor contractuale.

În anul universitar 2009-2010, studenţii anului I vor avea la dispoziţie 200 de locuri de cazare în căminele deţinute de UMF, 102 pentru Facultatea de Medicină, 30 pentru Facultatea de Medicină Dentară, 38 pentru Facultatea de Farmacie şi 30 pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală.

UMF "Carol Davila" Bucureşti deţine peste 4.000 de locuri în 14 cămine situate atât în Regie, cât şi în alte zone din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici